Revoltirana anketa: Študirati na podlagi lastnih afinitet

Najmanj sodelujočih, le dva odstotka, meni, da bi morala izbira študija temeljiti na prostih vpisnih mestih.
Objavljeno
18. februar 2016 18.36
Ma. Ja.
Ma. Ja.

Ljubljana − Mladi bi se morali za študij odločiti na podlagi lastnih afinitet, meni slaba polovica − 48 odstotkov − sodelujočih v tokratni Revoltirani anketi.

Četrtina sodelujočih meni, da bi morali pri izbiri študija upoštevati potrebe slovenske družbe, nekoliko manj − 18 odstotkov sodelujočih v anketi − pa meni, da na podlagi seznama deficitarnih poklicev. Le sedem odstotkov sodelujočih meni, da bi morali pri izbiri študija upoštevati povpraševanje po določenem poklicu v tujini, najmanj sodelujočih, le dva odstotka, pa meni, da bi morala odločitev temeljiti na prostih vpisnih mestih.

V novi Revoltirani anketi vas sprašujemo, ali je sovražni govor danes večji problem, kot je bil nekoč? Mar menite, da je današnja družba čedalje manj strpna in širi sovraštvo? Ste mnenja, da sovražnega govora ni nič več kot v preteklosti, le da je bolj viden? Vas sovražni govor ne skrbi, ampak vas bolj skrbijo sovražna dejanja? Ali morda menite, da je sovražni govor mit in da obstaja zgolj svoboda govora? Sodelujte v anketi in svoj odgovor utemeljite.