Revoltirana anketa: Vsa koruptivna dejanja so enako problematična

Najmanj koruptivno se sodelujočim v anketi zdi preskakovanje čakalnih vrst v zameno za »drobne pozornosti«.

Ma. Ja.
čet, 03.03.2016, 20:00

Kako lahko sodelujete v anketi?

1. Izberite odgovor na postavljeno vprašanje.

2. Če bi radi utemeljili svoj glas, v ustrezni polji vpišite svoje ime in priimek ter telefonsko številko, na kateri lahko preverimo vašo istovetnost.

3. Zapišite utemeljitev, pri čemer bodite pozorni na dolžinsko omejitev 500 znakov.

Ljubljana − Vsa koruptivna dejanja so enako problematična, pravi večina, kar tri četrtine oziroma 75 odstotkov vseh, ki so oddali svoj glas v tokratni Revotirani anketi. V njej smo spraševali, katero od koruptivnih dejanj je najbolj škodljivo: iskanje službe »po vezah in poznanstvih«, preskakovanje čakalnih vrst v zameno za »drobne pozornosti«, pridobivanje koristi v zameno za »majhne usluge« ali pa so vsa našteta dejanja enako problematična.

Na drugem mestu po stopnji koruptivnosti je po mnenju sodelujočih v anketi pristalo iskanje službe »po vezah in poznanstvih«, kar je za problematično označilo 13 odstotkov sodelujočih v anketi. Med njimi je tudi Metka Petrič, ki pravi, da si »ljudje, stari ali mladi, zaslužijo delovno mesto zaradi znanja, ne pa zaradi stric in tet ter atijev, ki sedijo po upravah«.

Po stopnji koruptivnosti sledi pridobivanje koristi v zameno za »majhne usluge«, za kar je glasovalo devet odstotkov sodelujočih v anketi; najmanj koruptivno pa se sodelujočim v anketi zdi preskakovanje čakalnih vrst v zameno za »drobne pozornosti«.

V novi Revoltirani anketi vas sprašujemo, kateri od zadnjih dogodkov v Sloveniji vas najbolj skrbi. Je to propad še enega velikega državnega podjetja? Zloraba policijskih pooblastil? Je to vzpon radikalnih političnih idej? Ali pa je to sovraštvo do tujcev? Sodelujte v anketi in svoj odgovor utemeljite.

Prijavi sovražni govor