Defenzivna igra

Ko se naprava za osvajanje politične oblasti zadolži v tujini.

pet, 12.01.2018, 20:00

Pri financiranju strank obstaja nekaj načel. Pravne osebe, denimo podjetja, strank ne smejo financirati. Ideja zakonske določbe je v tem, da gospodarske družbe zaradi velike kapitalske moči ne smejo imeti možnosti, da bi prek financiranja vstopale v politični prostor. Stranke lahko denar dobivajo le od fizičnih oseb. Kapital ne sme imeti možnosti, da bi »kupil« stranko.

Drugič, stranke ne smejo biti financirane s prispevki iz tujine. Ker je stranka naprava za osvajanje politične oblasti, je nedopustno, če skuša stranka oblast osvojiti ob pomoči tujega denarja.

Tretjič, financiranje strank je izpostavljeno strogemu nadzoru, rednim revizijam.

Je najem kredita pri tuji fizični osebi sprt z načelom, da stranke ne smejo biti financirane s prispevki iz tujine? S črko zakona ta odločitev najbrž ni sprta, vprašanje pa je, ali je dolžniško razmerje do tuje fizične osebe skladno z idejo zakona, da stranke, naprave za osvajanje politične oblasti, ne smejo biti finančno odvisne od tujine.

Janša kot vrhunski politični analitik vsa ta vprašanja seveda razume.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor