Rdeči vragi so se poigrali s Tunizijo

Belgijci so tudi v drugo na tem svetovnem prvenstvu navdušili, blestela sta Lukaku in Hazard.
Fotografija: Romelu Lukaku in Eden Hazard sta že zatresla mrežo Tunizije. FOTO: AP
Odpri galerijo
Romelu Lukaku in Eden Hazard sta že zatresla mrežo Tunizije. FOTO: AP

Po izvrstni predstavi proti Tuniziji bodo v Belgiji težko zadržali nogometno evforijo, rdeči vragi so navdušili z zmago s kar 5:2. Blestel je belgijski napad, Romelu Lukaku in Eden Hazard sta zadela po dvakrat, piko na i pa je postavil še nekdanji napadalec Chelseaja Michy Batshuayi. 
 
Belgijci so začeli udarno, Lukaku je dobro sodeloval z Driesom Mertensom in Kevinom de Bruynejem, ki je izjemno dobro vodil igro Belgije na sredini igrišča. Lukaku je na tem prvenstvu dosegel že štiri zadetke in bo očitno glavno orožje tihih favoritov za naslov svetovnih prvakov, kapetan Hazard je svojo kvaliteto dokazal vsakič, ko se je dotaknil žoge. 
 
Tudi Tunizija ni pustila slabega vtisa, borili so se in pripravili nekaj lepih napadalnih akcij, a so bili Belgijci enostavno premočni. Vseeno še ni napočil čas za evforijo, Tunizija in Panama vendarle nista nasprotnika iz najvišjega kakovostnega razreda, šele tekma z Anglijo bo pokazala, kako resen pretendent za tron je Belgija. Rdeči vragi so si že zagotovili uvrstitev v osmino finala, Tunizija pa je ostala brez prve zmage na svetovnih prvenstvih. 


 

POTEK TEKME


Belgija je že po šestih minutah prišla v vodstvo, po prekršku v kazenskem prostoru je sodnik Marrufo dosodil enajstmetrovko, zanesljivo jo je izvedel Eden Hazard in popeljal Belgijce v vodstvo z 1:0. Varovanci Roberta Martineza niso potrebovali dolgo, da so povišali vodstvo. Po hitrem protinapadu je Dries Mertens lepo zaposlil Romela Lukakuja, na robu kazenskega prostora je z desnico sprožil po tleh in vratar Tunizije Mustapha je bil brez možnosti. Belgija je precej boljši nasprotnik in Tunizijci bodo težko prišli vsaj do točke. 

Že v naslednji akciji so Tunizijci praktično iz ničesar prišli do znižanja izida, po podaji v kazenski prostor je bil najvišji Dylan Bronn, ki je z glavo premagal Thibauta Courtoisa. Tunizija je dobila krila in še enkrat napadla, tudi Belgija poizkuša s streli in očitno se nam obeta zelo atraktivna tekma. Belgija še vedno napada, a so nevarni tudi Tunizijci, ki predvsem po krilih z lahkoto prebijajo obrambo Belgije, kapetan Khazri pa je nekajkrat že pošteno ogrozil vrata Courtoisa. 

Tunizija ima veliko smolo, že v 24. uri je moral iz igre zaradi poškodbe strelec zadetka Bronn, selektor Hassen pa je bil še pred polčasom prisiljen tudi v drugo menjavo, poškodoval se je še Ben Youssef, zamenjal ga je Benalouane. Tunizijci bi predvsem ob koncu tekme lahko plačali davek, saj imajo le še eno zamenjavo. V sodnikovem dodatku je še enkrat udaril na tem prvenstvu izjemni Lukaku, ki je v tekmi in pol dosegel že štiri zadetke. Tokrat je izkoristil odlično podajo v prostor Thomasa Meunierja in nato žogo prefinjeno poslal čez nogi Mustaphe v tunizijsko mrežo. Belgijci so v napadu izjemno razigrani, blestita tudi Hazard in Kevin de Bruyne, hitri Dries Mertens pa je tako ali tako nerešljiva uganka za vsako obrambo.

Eden Hazard igra izjemno. FOTO: AP
Eden Hazard igra izjemno. FOTO: AP


V 51. minuti so Belgijci bržkone že odločili tekmo v svojo korist, po novi lepi akciji je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Eden Hazard, ki je v kazenskem prostoru lepo zaključil, rdeči vragi pa vodijo že s 4:1. Selektor Roberto Martinez je iz igre potegnil tako Lukakuja kot Hazarda, ki sta dobil nekaj dodatnega počitka, Belgijci pa se še naprej igrajo, odlična sta Yannick Carrasco in Mertens. V 79. minuti je imel izjemno priložnost Michy Batshuayi, a je s petih metrov stresel le prečko, tri minuti kasneje je poizkusil še enkrat, a ga je vratar Tunizije Ben Mustapha odlično prebral in strel ubranil. V petem poizkusu mu je v 90. minuti vendarle uspelo in Belgija vodi že s 5:1. Končni izid tekme je v 93. minuti postavil tunizijski kapetan Khazri. 

Belgija : Tunizija 5:2 (3:1)
Hazard 6, 51, Lukaku 15, 46, Batshuayi 90; Bronn 18, Khazri 93. 

Belgija: Courtois, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco, Mertens, E. Hazard, Lukaku. 
Tunizija: Mustapha, Meriah, S. Ben Youssef, Bronn, Haddadi, Skhiri, Sassi, F. Ben Youssef, Badri, Sliti, Khazri. 

Sodnik: Jair Marrufo (ZDA)

Komentarji: