Le Son je bil premalo za razpoložene Mehičane

Mehika je z 2:1 premagala Južno Korejo, kjer je blestel Heung-Min Son, za Mehičane sta zadela Chicarito in Vela.
Fotografija: Enajstmetrovka Carlosa Vele, ki je končala v mreži. FOTO: AP
Odpri galerijo
Enajstmetrovka Carlosa Vele, ki je končala v mreži. FOTO: AP

Če so proti Nemčiji presenetili, so na tekmi z Južno Korejo Mehičani pokazali, da so zelo dobra reprezentanca. Bili so boljši nasprotnik in zasluženo slavili z 2:0, junaka zmage sta bila izkušena napadalca Javier Hernandez in Carlos Vela. 

Tudi Južna Koreja je imela svoje priložnosti, a so napravili preveč napak, da bi se lahko potegovali vsaj za točko. Pri prvem zadetku je branilec Kim nespretno posredoval z roko v kazenskem prostoru, Vela je izkoristil darilo v obliki enajstmetrovke, pri drugem je kapetan Ki izgubil žogo na polovici Mehike, Mažić bi resda lahko dosodil tudi prekršek, a je bil Ki premalo pazljiv, po hitrem protinapadu je Hirving Lozano lepo zaposlil Hernandeza, ki je poslal žogo v mrežo za 50. zadetek v dresu Mehike. 

Korejci so v sodniškem podatku na krilih Sona, ki je dosegel fantastičen zadetek iz več kot 20 metrov, vendarle prišli do znižanja izida, kaj več pa tudi Son ni zmogel, tekmo je končal povsem izmučen. Južna Koreja je tako ostala brez možnosti za uvrstitev v osmino finala, tam pa bodo zagotovo igrali Mehičani, ki so eno od prijetnejših presenečenj tega svetovnega prvenstva. 


 

POTEK TEKME


Mehičani so tekmo odprli dobro, prave priložnosti še niso imeli, a dominirajo na sredini igrišča, Južna Koreja pa je tekmo začela z nekaj grobimi prekrški, ki pa po mnenju Milorada Mažića še niso bili dovolj grobi za rumeni karton. To je razburilo Mehičane, po desetih minutah so imeli svojo priložnost tudi Korejci, a je v zadnjem trenutku posredoval mladi zvezdnik Hirving Lozano. Najlepšo priložnost je imel Sun-Jung Ki, a je izkušeni mehiški vratar Ochoa žogo z zadnjimi močmi odbil preko prečke. 

V 24. minuti je branilec Jang v kazenskem prostoru igral z roko, Mažić je takoj pokazal na belo točko, strel z 11 metrov je uspešno izvedel napadalec Carlos Vela in Mehiko popeljal v vodstvo z 1:0. Mehičani so imeli le dobro minuto kasneje novo veliko priložnost za gol, po lepi podaji Vele je bil na robu kazenskega prostora sam Miguel Layun, a žoga po odličnem posredovaju Choja ni končala v mreži. Do konca prvega polčasa je zvezdnik Tottenhama Son še nekajkrat zapretil s protinapadi, na drugi strani so zmedo v korejski obrambi izkoriščali tudi Mehičani, a so bili v zaključkih preveč nenatančni. 

Na začetku drugega polčasa se je zvrstilo nekaj zaporednih nevarnih akcij Mehike, najbližje povišanju vodstva je bil kapetan Andres Guardado, ki je sprožil z roba kazenskega prostora, a je Cho z lepo parado žogo odbil v kot. Vodstvo Mehike je v 67. minuti povišal Javier Hernandez Chicarito, ki je kronal lep protinapad. Na svoji polovici je Herrera vzel žogo kapetanu Koreje Kiju, bil je na robu prekrška, a se Mažić ni oglasil, nato je Hirving Lozano popeljal žogo v hiter protinapad in na levi strani zaposlil Hernandeza, ki je dosegel že svoj 50. gol za mehiško reprezentanco, ki je na pragu druge zmage in uvrstitve v osmino finala.

 

Zdelo se je, da bodo Mehičani brez težav zadržali prednost, v igro je vstopil tudi legendarni Rafa Marquez, izmučenim Korejcem pa ni pomagal niti izjemen zadetek Heung-Min Sona, ki se je boril vse do konca, a sam ni zmogel še drugič premagati mehiške obrambe. 

Južna Koreja : Mehika 1:2 (0:1)
Vela 26, Hernandez 67; Son 91. 

Južna Koreja: H.-W. Cho, Y. Lee, H.-S. Jang, Y.-G. Kim, M.-W. Kim, S.-Y. Ki, J.-S. Lee, S.-W. Lee, Son, H.-C. Hwang, S.-W. Kim.
Mehika: Ochoa, Salcedo, Ayala, Moreno, Gallardo, Herrera, Guardado, Layun, Vela, Lozano, Hernandez. 

Sodnik: Milorad Mažić (SRB)

Komentarji: