Rezultati in vrstni redi nogometnega SP v interaktivni grafiki (INTERAKTIVNO)

Da boste na tekočem z vsemi tekmami in rezultati na svetovnem prvenstvu v nogometu v Rusiji.
Objavljeno
14. junij 2018 06.00
Posodobljeno
15. junij 2018 16.46
V mesecu dni bodo odigrali 64 dvobojev. Foto Maksim Šemetov/Reuters
J. P.
J. P.
Interaktivni vodnik skozi vse tekme na mundialu v Rusiji. Postave, potek tekem v živo, medsebojni dvoboji, statistike.

Četrtek, 14. junija 2018, ob 17. uri po srednjeevropskem času. Uvod svetovnega prvenstva v nogometu z dvobojem gostiteljice Rusije in Saudske Arabije. Na istem štadionu, moskovskih Lužnikih, bo skoraj natanko mesec dni pozneje, v nedeljo, 15. julija 2018, prav tako ob 17. uri veliki finale, po katerem bo padel zastor na turnir, ki bo ponudil 64 dvobojev. 

Najprej v skupinskem delu, ko bodo po štiri reprezentance v skupini odigrale skupaj 48 obračunov, nato – od zadnjega junijskega dne naprej – še v izločilnih boji od osmine finala dalje. V končnico se bosta prebili po najboljši dve moštvi iz vsake skupine. Polfinalna dvoboja ter mali in veliki finale bodo odigrali na Lužnikih in štadionu Krestovski v St. Peterburgu.

 

Že drugi tekmovalni dan turnirja bo dal enega glavnih derbijev prvega dela prvenstva, v Sočiju si bosta nasproti stali evropska prvakinja Portugalska in šokirana Španija, ki je dan pred začetkom tekmovanja dobila novega selektorja. Naslov svetovnega prvaka izpred štirih let brani Nemčija, najtrofejnejša reprezentanca pa je Brazilija s petimi lovorikami.

Na tekmovanju bo pravico delilo 35 sodnikov, sprva je bil predviden tudi Saudijec Fahad al-Mirdasi, ki pa so ga zaradi prirejanja izidov dosmrtno suspendirali. Med deseterico Evropejcev, ki bodo piskali v Rusiji, je – prvič na turnirju te kakovostne ravni – tudi vodilni slovenski sodnik, 41-letni Koprčan Damir Skomina. Pomagala mu bosta Jure Praprotnik in Robert Vukan.

Spremljajte rezultate in vrstne rede SP 2018 z nami. V posebni interaktivni grafiki.