Aleks Humar drugič avtomobilist leta

Petkratni državni prvak v reliju se je z laskavim priznanjem, ki ga podeljuje zveza AŠ 2005, okitil že leta 2012.

Objavljeno
28. november 2016 17.07
Aleks Humar in Jaka Cevc
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Laskavo priznanje za najboljšega avtomobilista leta po izboru Zveze za avtošport AŠ 2005 si je drugič doslej, po letu 2012, prislužil državni prvak v reliju Aleks Humar, ki je nasledil izseljenskega asa v gorsko-hitrostnih preizkušnjah Patrika Zajelšnika. Lastnik največjega števila priznanj - petih - ostaja Darko Peljhan.

Humar, ki sta mu letos na sovoziškem stolčku v renaultu cliu R3T zapiske brala Florjan Rus in Jaka Cevc, se je veselil zmag na štirih od sedmih relijev sezone državnega prvenstva - v Vipavski dolini, Železnikih, Novi Gorici in, onkraj meje, na italijanski preizkušnji Alpi Orientali. V kategoriji ERC3 je zasedel četrto mesto na dirki evropskega prvenstva na Kanarskih otokih.

Izkušeni 44-letni Idrijčan je sicer reliju zvest že debeli dve desetletji, od leta 2010 dalje pa se je kar petkrat okitil z domačo prvenstveno lovoriko - državni prvak ni postal zgolj leta 2011 (Piero Longhi) in lani (Peljhan). Na Večeru prvakov je nacionalna panožna zveza za dosežke nagradila tudi ostale slovenske avtošportnike, ki so uspešno sklenili letošnjo sezono.