Alonso dobro okreva, mehanska okvara izključena

»Očitno so nezgodo povzročili nepredvideni sunki vetra v tistem odseku steze, ki so vplivali tudi na druge tekmovalce.«

Objavljeno
23. februar 2015 19.22
Spain F1
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Barcelona - Nekdanji dvakratni svetovni prvak v formuli ena Fernando Alonso, ki se je pred novo sezono iz Ferrarija preselil k McLarnu, je po včerajšnji nenavadni nezgodi na testiranjih pred začetkom nove sezone noč preživel na opazovanjih in dodatnih pregledih v bolnišnici v Barceloni, ki pa so potrdili, da jo je Španec odnesel brez poškodb.

Spomnimo: meni nič, tebi nič se je Alonso med tretjim in četrtim zavojem proge pri ne previsoki hitrosti, ki po pričevanju nekdanjega serijskega šampiona Sebastiana Vettla ni presegala 150 km/h, zaletel v zaščitno ograjo, okoliščine nesreče pa so ostale nepojasnjene. Po nekateri namigih bi lahko 33-letnik že pred tem za kratko izgubil zavest, kar naj bi potrjevalo tudi njegovo nenavadno vedenje, ko je izstopil iz dirkalnika in preden so ga s helikopterjem prepeljali v kliniko.

Organizatorji testiranj so že včeraj zatrdili, da so vsi Alonsovi izvidi normalni, danes pa pojasnili, da so ga v bolnišnici čez noč zadržali predvsem zaradi želje po večji zasebnosti in mirnejšem okrevanju. Danes so izjavo za javnost podali tudi pri McLarnu, kot vzrok za nesrečo pa navedli močan veter, ki je nekdanjega šampiona spodnesel s steze.

»Vse kaže, da so nezgodo povzročili nepredvideni sunki vetra v tistem odseku steze, ki so vplivali tudi na preostale tekmovalce,« so zatrdili pri McLarnu in dodali, da med preiskavo niso našli dokazov, ki bi kazali na mehansko okvaro dirkalnika. S tem so kot neosnovane zavrnili namige, češ da bi lahko Španec doživel električni udar iz okvarjene baterije ali pa za kratko izgubil zavest zaradi uhajajočih hlapov iz nje.