Alonso podaljšal z McLarnom do konca sezone 2018

Alonso je osvojil svetovno prvenstvo F1 v sezonah 2005 in 2006 z Renaultom.

Objavljeno
20. oktober 2017 18.37
AUTO-AUS-PRIX-F1
A. V.
A. V.
Austin - Dvakratni svetovni prvak v formuli 1 Španec Fernando Alonso je na prizorišču dirke za veliko nagrado ZDA, ko bo konec tedna v Teksasu, z ekipo McLaren podaljšal pogodbo do konca sezone 2018. Britanska ekipa je sporočila, da bo 36-letni Alonso še eno sezono dirkal zanje, ob njem bo v moštvu tudi Belgijec Stoffel Vandoorne.

"Fantastično je, da lahko nadaljujem sodelovanje z vsemi pri Mclarnu. To moštvo ima moje srce, ki mi je ves čas govorilo, naj ostanem. Tu se res počutim kot doma," je ob tem dejal Alonso, ki se je k McLarnu vrnil leta 2015 in čeprav velja za enega najboljših dirkačev v karavani F1, se za najvišja mesta zaradi tehničnih težav moštva ni mogel potegovati. Moštvo je zdaj prekinilo sodelovanje s Hondo in bo v novi sezoni uporabljalo Renaultove motorje.

"Čeprav zadnja leta zame niso bila lahka, nikoli ne pozabiš, kako je zmagovati. Verjamem, da bom kmalu spet lahko konkurenčen," je še dejal španski dirkač.

Alonso je osvojil svetovno prvenstvo F1 v sezonah 2005 in 2006 z Renaultom, preden se je za eno sezono preselil k McLarnu. Dirkal je še za Minardi in Ferrari (2010 -2014) in dvakrat na zadnji dan sezone izgubil svetovni naslov proti Nemcu Sebastianu Vettlu, ki je takrat vozil za Red Bull.