Alonsov prestop uraden še pred Abu Dhabijem?

Prestop Fernanda Alonsa k Mclarnu bo uraden še pred koncem sezone, poroča Autosport.

Objavljeno
10. november 2014 15.45
Brazil F1 GP Auto Racing
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

London - Španski dirkač formule ena Fernando Alonso je z Mclarnom že uredil vse potrebne podrobnosti za prestop iz Ferrarija, poroča spletna stran Autosport.

33-letni Alonso za Ferrari dirka od leta 2010, vendar pa je ostal brez želenega tretjega naslova svetovnega prvaka, zato se je odločil za odhod.

Asturijec se bo znova pridružil Mclarnu, s katerim je v sezoni 2007 osvojil skupno tretje mesto, za moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom in sedanjim sotekmovalcem pri Ferrariju, Fincem Kimijem Räikkönenom.

Kot navajajo pri Autosportu, bodo pri Mclarnu prestop javno naznanili še pred zadnjo dirko sezone, ki bo 23. novembra v Abu Dhabiju.

Kdo bo moral odstopiti sedež Alonsu?

Še preden pa bodo pri Mclarnu lahko oznanili novega dirkača za sezono 2015, pa bodo morali izprazniti eno izmed dveh mest, ki jih trenutno zasedata Britanec Jenson Button in Danec Kevin Magnussen.

Gre za popolnoma različna dirkača. Na eni strani je izkušeni 34-letni Button, ki ima za seboj že 267 nastopov v svetovnem prvenstvu, na drugi pa pa mladi 22-letni Magnussen, ki je nastopil le na 18 dirkah.

V tej sezoni je bil uspešnejši Britanec, ki je s 106 točkami na sedmem mestu, njegov danski moštveni kolega pa je s 55 točkami na desetem mestu.

Kot zaključujejo pri Autosportu, se bodo vodilni možje Mclarna sestali že ta teden in se odločili, kdo bo moral zapustiti moštvo, nato pa naj bi že prihodnji teden tudi uradno potrdili prestop Alonsa.