Alonso zapustil bolnišnico

Dvakratnega svetovnega prvaka formule ena Fernanda Alonsa so odpustili iz bolnišnice v Barceloni, izpustil bo zadnja testiranja.

Objavljeno
25. februar 2015 19.27
MOTOR-RACING-ALONSO/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Barcelona - Španski dirkač Mclarna Fernando Alonso je danes zapustil bolnišnico v Barceloni, kamor je bil v nedeljo pripeljan zaradi nesreče na testiranjih.

Asturijec je v nedeljo zletel s steze in treščil v zaščitne ograde. V njegovi ekipi so zanikali, da naj bi bila za nesrečo kriva tehnika, vzrok za trk naj bi bil močan sunek vetra. Dvakratnega svetovnega prvaka so po nesreči najprej oskrbeli v medicinskem prostoru na dirkališču, potem pa so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Pri Mclarnu so sporočili, da je s Špancem vse v redu, vendar pa bo izpustil zadnja testiranja v Barceloni. Namesto njega se bo Jensonu Buttnu na stezi pridružil Kevin Magnussen.

»Zadovoljni smo, da lahko potrdimo, da je Fernando Alonso danes zapustilo bolnišnico. Vrnil se je k družini v Španiji in bo nekaj dni počival,« so zapisali na uradni strani Mclarna.

V ekipi iz Wokinga nimajo veliko razlogov za dobro voljo, saj njihov novi dirkalnik MP4-30 ni najbolj zanesljiv, tako da so na dosedanjih testiranjih prevozili kar polovico manj kilometrov od nekaterih tekmecev.

Nova sezona formule ena se bo začela 15. marca v Melbournu.