Assen nesrečen kraj za Gajserja

Motokrosist Tim Gajser je na dirki razreda MXGP v Assnu osvojil 18. mesto, njegova prednost pred Antoniem Cairolijem je 65 točk.

Objavljeno
28. avgust 2016 12.09
Posodobljeno
28. avgust 2016 14.00
A. V., M. Ž.
A. V., M. Ž.

Assen - Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser je imel na današnji dirki razreda MXGP v Assnu priložnost, da si predčasno zagotovi naslov svetovnega prvaka. A dirka se ni razpletla po načrtih slovenskega asa, ki je osvojil skupno 18. mesto in izgubil kar nekaj prednosti v skupnem seštevku.

Zmagovalec dirke je bil Belgijec Clement Desalle s Kawasakijem (44 točk), drugi je bil Italijan Antonio Cairoli na KTM-u (43), tretji pa Nizozemec Glenn Coldenhoff na KTM-u (40).

Prvo vožnjo je dobil Britanec Shaun Simpson (KTM), drugi je bil Clement Desalle (+8,511), tretji pa Glenn Coldenhoff (+15,649). Tim Gajser je zasedel dvanajsto mesto (+1:16,778), za slabšo uvrstitev pa je bil kriv padec na samem štartu, s katerim je izgubil možnosti za enakovredno borbo za prvo mesto.

V drugi vožnji je zmagal Antonio Cairoli, drugo mesto si je privozil Clement Desalle, tretje pa Glenn Coldenhoff. Gajser je v tej vožnji nesrečno odstopil. Začetek je bil soliden in v prvi ovinek je krenil kot peti, nato je začel pohod proti vrhu in bil v desetem krogu tretji, a je sledila nesreča. Na ravnini je izgubil nadzor nad motociklom in grdo padel, za nameček pa je njegov motor odneslo v zaščitno ograjo, tako da jo je skupila sprednja zavora. Slovenski motociklist je moral odstopiti in je dirko končal z le devetimi osvojenimi točkami.

Tim Gajser kljub današnjim devetim točkam še naprej prepričljivo vodi v svetovnem prvenstvu, pred drugouvrščenim Antoniem Cairolijem ima 65 točk prednosti, pred tretjeuvrščenim Nemcem Maximilianom Naglom (Husqvarna) pa 61 točk.

»Zelo sem razočaran s tem vikendom, saj vem, da znam tudi na mivki odpeljati veliko bolje. Nikakor se nisem mogel zbrati. Po prvi vožnji sem si rekel, da jo moram čim prej pozabiti in v drugo odpeljati bolje, vendar mi to ni uspelo. Sedaj bom moral najprej urediti stvari v glavi, se pogovoriti z očetom in narediti vse, da na naslednji dirki odpeljem, kot znam. V Ameriko odpotujemo že v torek in zelo se veselim, da se bom pomeril z ameriškimi zvezdniki,« je po dirki pojasnil Gajser.

Naslednja dirka 3. septembra v Charlottu.

REZULTATI PRVE VOŽNJE

1. Shaun Simpson (VB/KTM) 34:23,278

2. Clement Desalle (Bel/Kawasaki) +8,511

3. Glenn Coldenhoff (Niz/KTM) +15,649

...

12. Tim Gajser (Slo/Honda) +1:16,778

 

REZULTATI DRUGE VOŽNJE

1. Antonio Cairoli (Ita/KTM) 34:18,739

2. Clement Desalle (Bel/Kawasaki) +2,106

3. Glenn Coldenhoff (Niz/KTM) +3,267

...

Odstop: Tim Gajser (Slo/Honda)