Biaggi zapustil bolnišnico

Po 6 operacijah in 17 dnevih v bolnišnici bo nekdanji italijanski motociklistični as okrevanje nadaljeval na zasebni kliniki.

Objavljeno
28. junij 2017 11.49
J. P.
J. P.

Rim - Nekdanji motociklist Max Biaggi, trikratni svetovni prvak v kraljevskem razredu moto gp (oziroma do 500 ccm), jo je pri grdem padcu med preizkušanjem motorjev 9. junija na dirkališču Sagittario v Latini k sreči bolje odnesel kot nekaj tednov prej preminuli Nicky Hayden. Italijana so namreč po šestih operacijah in 17 dnevih v bolnišnici odpustili v domačo oskrbo, okrevanje bo nadaljeval na zasebni kliniki. »Vesel sem, ker odhajam domov. To je zame najlepše rojstnodnevno darilo,« je sporočil Max, ki je predvčerajšnjim napolnil 46 let.

Pri padcu na treningu z nadebudnima motociklistoma iz njegovega moštva je utrpel hujše poškodbe prsnega koša in zlome večih reber, zato so ga morali v rimsko bolnišnico San Camillo prepeljati s helikopterjem. Biaggi je sicer športno pot v motociklističnem svetovnem prvenstvu končal leta 2005, po sezoni premora pa je nov izziv našel v superbiku, s katerim se je aktivno ukvarjal do predlani in se dvakrat veselil tudi šampionske lovorike.