Bianchiju v spomin bodo upokojili številko 17

V torek v Nici pogreb mladega Julesa Bianchija. Njemu v spomin bo FIA upokojila številko 17.

Objavljeno
20. julij 2015 20.56
AUTO-PRIX-FRA-BIANCHI-FILES
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Nica - V spomin na tragično preminulega dirkača formule 1 Julesa Bianchija, ki je po jesenski nesreči v Suzuki pred dnevi izgubil devetmesečni boj za življenje, se je vodstvo F1 odločilo, da upokoji dirkalnik z njegovo številko 17.

»Glede na to, da številke dirkalnikov zdaj vozniki izbirajo sami, se je Mednarodna avtomobilistična zveza odločila, da upokoji številko 17, ki jo je kot član Marussie nosil Jules Bianchi. Tako odslej te številke ne bo več na nobenem dirkalniku v formuli 1,« je sporočila FIA.

Bianchijev pogreb bo jutri dopoldne v katedrali Sainte-Reparate v Nici. V tamkajšnji univerzitetni bolnišnici so 25-letnika v zadnjih mesecih držali v umetni komi, potem ko se je 5. oktobra lani hudo poškodoval na dirki za VN Japonske v Suzuki. Pri hitrosti 200 km/h se je zaletel v vozilo, ki je s proge odstranjevalo posledice predhodnega trka. Po devetih mesecih v bolnišnici je preminil s hudimi poškodbami možganov in postal prva smrtna žrtev formule 1 po Ayrtonu Senni, ki je leta 1994 življenje izgubil v Imoli.