Bo Haas v F1 pripeljal tudi Danico Patrick?

Novo moštvo v SP formule ena, ameriški Haas Racing, pospešeno išče dirkaško dvojico. Bo dvanajsti ART?

Objavljeno
01. junij 2015 19.38
reu DAYTONA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Svetovno prvenstvo formule ena bo od prihodnje sezone močnejše za novo konstruktorsko ime, ameriški Haas Racing, ki se je že podal v lov za dirkaško dvojico, ki bo zastopala zasedbo iz Kannapolisa. Najbližje naj bi bil mladi Mehičan Esteban Gutierrez, ki je predlani in lani že branil barve Sauberja in osvojil tudi šest točk, letos pa je Ferrarijev testni voznik. V igri sta tudi dva Američana, bolj kot nekdanji Caterhamov in Marussiin testni dirkač Alex Rossi pa je za širšo javnost zanimiva prekaljena 33-letna zvezdnica Nascarja Danica Patrick.

Vendar pa je tvorec moštva Gene Haas trnek vrgel tudi drugam. »Zanimanje za našo ekipo raste. Veliko je konstruktorjev v formuli ena, nekateri so uspešni, drugi zares slabi. Nekaj moštev ga je povsem polomilo,« je poudaril Haas in namignil na Sergia Pereza in Nica Hülkenberga, ki glasno bentita nad stagnacijo Force Indie.

Na napoved Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA), da bi rada v elitno dirkaško karavano spet uvrstila tudi dvanajstega konstruktorja, pa so se prvi odzvali pri vodilnem moštvu serije GP2, ART, ki ga vodi sin prvega moža FIA Jeana Todta Nicolas. Pri njem si kruh služi tudi testni voznik McLarna, 23-letni Belgijec Stoffel Vandoorne.