Bolida pokazala tudi Red Bull in Mercedes, Vettel hiter v Ferrariju

Na testiranjih pred novo sezono formule 1 v Jerezu je novi dirkalnik že preizkusil tudi svetovni prvak Lewis Hamilton.

Objavljeno
01. februar 2015 20.49
MOTOR RACING-SPAIN/TESTING
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Jerez - Pred novo sezono v formuli 1 so moštva že tradicionlano zbrana v Jerezu, kjer preizkušajo dirkalnike, s katerimi bodo vstopili na steze dirkališč svetovnega prvenstva. Večina ekip je že predstavila svoje bolide, med zadnjimi sta to storila še Red Bull in Mercedes.

Moštvo svetovnega prvaka je predstavitev opravila na hitro - branilec naslova Lewis Hamilton in podprvak Nico Rosberg sta potegnila pregrinjala z novega F1 W06, potem pa so bili v nemški ekipi med najbolj prizadevnimi pri nabiranju prvih testnih kilometrov. »Predstavitev novega dirkalnika je vedno vznemirljiva. Prvič lahko vidimo sadove našega dela čez zimo, mislim pa, da bo tudi naš letošnji dirkalnik uspešen in hiter«, je dejal vodja moštva Toto Wolff.

Mercedesov drugi voznik Nico Rosberg je opravil največ krogov prvi dan testiranj in dosegel tudi najhitrejše čase. Nemec bo na stezi spet v torek, medtem ko bosta ponedeljek in sreda delovna dneva za britanskega svetovnega prvaka Hamiltona.

Pri Red Bullu, kjer je status prvega dirkača prevzel Daniel Ricciardo, so bili še precej skrivnostni. Novi dirkalnik RB11 namreč še ni v pravih barvah ekipe s krili, temveč so ga zamaskirali s črno-belo zebrasto kombinacijo. »Upam, da bo tole prava zverina. Kmalu bomo videli. Lani je bilo veliko pritiska, moral sem se dokazovati, mislim pa, da sem to dobro opravil. Zdaj smo pripravljeni, da izzovemo Mercedes in pokažemo, česa smo sposobni,« je dejal novi prvi voznik Ricciardo, ki mu bo družbo v ekipi delal Rus Danil Kvjat.

Nekdanji prvi zvezdnik Red Bulla, štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel pa medtem že blesti v novem dirkalniku. Prvič je preizkusil Ferrarijev bolid in na testiranju v Jerezu tudi dosegal najbolje čase.