Dakar: Marčič še zadržan

Na drugi etapi sta si konkurenco pokorila lanski zmagovalec Toby Price med motoristi in Sebastien Loeb med avtomobilisti.

Objavljeno
04. januar 2017 11.42
TOPSHOT-AUTO-MOTO-RALLY-DAKAR-STAGE1
J. P.
J. P.

Resistencia - Edini slovenski predstavnik na slovitem vztrajnostnem reliju Dakar, mariborski motorist Simon Marčič (KTM), je svoj tretji zaporedni nastop začel nekoliko zadržano, zavedajoč se, da odločilne etape pridejo šele prihodnji teden, v drugi polovici dirke. Potem ko je na kratkem uvodu zasedel 77. mesto, je včerajšnjo 275 kilometrov dolgo drugo etapo med argentinskima Resistencio in San Miguelom de Tucumanom končal kot 92., za zmagovalcem pa zaostal za debelo uro (1;06:22). Skupno zdaj drži 88. mesto.

Včeraj si je konkurenco pokoril lanski zmagovalec, Avstralec Toby Price (KTM), ki je iz rok Francoza Xavierja de Soultraita (yamaha) prevzel tudi skupno vodstvo. Med avtomobilisti je bil najhitrejši nekdanji serijski svetovni prvak v klasičnem reliju, Francoz Sebastien Loeb (peugeot), ki je skočil tudi v skupno vodstvo, pred zmagovalcem uvodne etape, Katarcem Nasserjem al-Attiyahom (toyota), ima slabe pol minute zaloge. Danes čaka udeležence 364 kilometrov dolga tretja etapa s ciljem v San Salvadorju de Jujuyu, zadnja pred nekajdnevno selitvijo v Bolivijo.