Dakarja prihodnje leto ne bo v Čilu

Po poplavah, ki so prizadele severni del države, so v Čilu odpovedali sodelovanje pri prihodnji izvedbi relija Dakar.

Objavljeno
09. april 2015 15.44
afp/AUTO-MOTO-RALLY-DAKAR-STAGE8
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Santiago de Chile - Po poplavah, ki so nedavno prizadele sicer sušni severni del države, so v Čilu odpovedali sodelovanje pri prihodnji izvedbi slovitega vztrajnostnega relija Dakar. Direktor preizkušnje Etiene Lavigne je z razumevanjem sprejel njihovo odpoved.

Hude poplave na področju Atacame, ki sicer velja za najbolj suho področje na svetu, so zahtevale najmanj 26 smrtnih žrtev, pogrešanih pa je še vedno več kot 150 oseb, zato so bile čilske državne oblasti tudi uradno prisiljene odpovedati sodelovanje na reliju Dakar 2016.

»V celoti razumemo odločitev čilske vlade in izražamo najboljše želje za prizadeto območje v puščavi Atacama,« je bil kratek Lavigne, direktor relija, ki se je leta 2009 iz dotlej tradicionalno afriškega prizorišča preselil v Južno Ameriko. Od takrat ga skupaj prirejata Argentina in Čile, kjer je preizkušnja potekala ravno po območju, ki so ga nedavne poplave najbolj prizadele. Čilska predsednica Michelle Bachelet je v sredo že odobrila 1,5 milijarde dolarjev pomoči za prizadeto območje.