De Angelis v kritičnem stanju, a kaže znake okrevanja

Motociklist Alex de Angelis po hudem padcu v Motegiju z možganskimi krvavitvami ostaja na intenzivni negi.

Objavljeno
12. oktober 2015 10.52
Posodobljeno
12. oktober 2015 10.52
MOTO-PRIX-JPN
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Motegi - Potem ko je grdo padel na sobotnem treningu pred dirko motociklističnega razreda moto gp, Alex de Angelis ostaja v kritičnem stanju. Na intenzivni negi bolnišnice Dokkyo se zdravi zaradi možganskih krvavitev, a zdravniki pravijo, da se stanje izboljšuje.

Dirkač iz San Marina si je ob padcu poškodval glavo in pljuča, hematoma sicer še nista izginila, so pa udarnine začele izginjati, je vodstvo tekmovanj v moto gp sporočilo v izjavi. »Dirkač ostaja v kritičnem stanju, a so mu količno pomirjeval že zmanjšali, vseeno pa je že spregovoril ter se dobro zavedal časa in prostora,« so še sporočili dobre novice. Zdaj ga čaka še kup preiskav glave in pljuč, po katerih bodo po nekaj dneh ocenili napredek.

Na zadnjem sobotnem treningu pred dirko za VN Japonske, ki jo je včeraj dobil Španec Dani Pedrosa, si je nesrečni 31-letnik zlomil tudi pet vretenc in dve rebri, lažje si je zlomil tudi prsnico in desno ključnico. Že takoj po prihodu v bolnišnico je dirkač prepoznal prijatelje, nesreče pa se ni spominjal.