De Villota v hudi nesreči izgubila desno oko

Zdravstveno stanje španske dirkačice je po hudi nesreči še vedno kritično, Alonso in Button ji želita hitro okrevanje.

Objavljeno
04. julij 2012 21.39
Driver Seriously Hurt
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Silverstone -  Španska dirkačica Maria De Villota, ki je na britanskem dirkališču Duxfordu doživela hudo nesrečo na testiranjih za moštvo formule 1 Marussia, je zaradi posledic trčenja izgubila desno oko. Iz ekipe so tudi sporočili, da je njeno zdravstveno stanje še vedno kritično, a stabilno.

»Z žalostjo sporočamo, da je Maria zaradi posledic nesreče izgubila desno oko,« je pojasnil vodja ekipe John Booth. De Villoto so po trčenju hitro prepeljali v bolnišnico v Cambridgu. V nesreči si je huje poškodovala glavo, med drugim so ugotovili tudi zlom lobanje.

Ob tem je Booth še dodal, da že proučujejo, kaj se je pravzaprav zgodilo v Duxfordu. Do nesreče je namreč prišlo že po enem krogu testiranj, ko se je dirkalnik De Villote zaletel v nakladalno ploščad spremljevalnega tovornjaka ob progi. Nekateri očividci so povedali, da je španska dirkačica v deževnem vremenu sprva upočasnila na približno 200 km/h, nato pa nenadoma spet pospešila in se zaletela v tovornjak.

»Zaradi dogodka smo sprožili temeljito preiskavo, ki bo dala odgovor, zakaj je do nesreče sploh prišlo,« je še pojasnil Booth.

Oglasili so se tudi številni (moški) zvezdniki iz F1 in simpatični Španki zaželeli čim hitrejše okrevanje. »Pravkar sem prišel domov in izvedel za nesrečo Marie. Takoj smo stopili v stik z njeno družino, upam da bomo kmalu izvedel kaj več podrobnosti. Vsa moja energija je s teboj!,« je na Twitterju zapisal njen rojak Fernando Alonso.

»Grozljiva nesreča Marie De Villota, testne voznice Marussie. Moje misli so z njo in njeno družino v teh težkih trenutkih,« pa je zapisal Jenson Button.