Doyla ne bo v Melbourne, Hancock domala že prvak

Zaradi prebodenega pljučnega krila in poškodovanega komolca bo avstralski spidvejist prisiljen izpustiti finale sezone.

Objavljeno
04. oktober 2016 19.45
Jason Doyle
Janez Porenta
Janez Porenta

Melbourne - Grd padec v tretji vožnji sobotne predzadnje dirke spidvejskega svetovnega prvenstva, velike nagrade Poljske v Torunu, je Avstralca Jasona Doyla bržkone stal zmagovalne lovorike. Pred preizkušnjo je imel namreč kot vodilni pet točk naskoka pred ameriškim »fosilom« Gregom Hancockom, vendar pa je v Torunu ostal praznih rok in za nameček utrpel še takšne poškodbe, da je bil danes prisiljen potegniti ročno zavoro in navijačem poklapano sporočiti, da na letošnjem finalu, njegovi domači dirki za veliko nagrado Avstralije 22. oktobra v Melbournu, ne bo mogel tekmovati.

Posledica padca je prebodeno levo pljučno krilo, tudi desno ni bistveno boljše. »Dokler se mi to ne uredi, ne morem niti na operacijo komolca. Zdravje je na prvem mestu, želim okrevati do te mere, da bom lahko konkurenčen tudi v prihodnji sezoni. Vsem, ki ste mi poslali spodbudna in bodrilna sporočila, se iskreno zahvaljujem,« je na družbenem omrežju sporočil Doyle, ki bo pojutrišnjem dopolnil 31 let. V tej sezoni je vpisal štiri zmage v svetovnem prvenstvu in si že predčasno zagotovil vstopnico za med elito tudi v prihodnji sezoni. Zanimivo: nihče drug od dirkačev ni letos zmagal več kot enkrat!

Četrta šampionska lovorika se tako nasmiha 46-letnemu superveteranu Gregu Hancocku, ki ima pred finalom kar 19 točk zaloge pred Britancem Taijem Woffindenom in 21 pred Poljakom Bartoszem Zmarzlikom. Ker je mogoče na eni preizkušnji vpisati maksimalno 21 točk, je tako verjetnost, da bi Američanu trofejo še kdo izpulil iz rok, zares pičla. Slovenski predstavnik Matej Žagar zaseda skupno deseto mesto, za osmim, ki še zagotavlja neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo prihodnje leto, pa zaostaja pičle tri točke.