Ecclestone: Mnogi bi radi videli poraze Vettla

Serijski svetovni prvak v formuli 1 Sebastian Vettel se pred začetkom sezone spopada s številnimi težavami.

Objavljeno
06. marec 2014 20.36
MOTOR-RACING/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Melbourne - Po dolgih letih prevlade moštva Red Bull in Sebastiana Vettla bo, vsaj po rezultatih testiranj sodeč, letošnji začetek sezone svetovnega prvenstva v formuli ena drugačen. Red Bull na zimskih testiranjih ne dosega najboljših rezultatov, kar pa za alfo in omego formule 1 Bernieja Ecclestona sploh ni slaba novica.

Po njegovih besedah sodeč si namreč številni ljubitelji bencinskga športa želijo porazov svetovnega prvaka. »Mnogi bi radi videli, da Vettel izgublja, saj bo svetovno prvenstvo tako spet bolj zanimivo,« je za nemški Bild povedal Ecclestone. V sezoni, ki se začne 16. marca v Melbournu, bo Vettel skušal osvojiti že svoj peti (zaporedni) naslov svetovnega prvaka, tudi sam pa pred prvo dirko ni najbolj optimističen. »Zaskrbljeni smo zaradi časov, ki jih dosegamo, trenutno ne moremo dosegati takih, kot jih dosegajo najboljši. A razen hitrosti imamo tudi druge težave, saj nismo naredili dovolj krogov,« je potarnal 26-letni šampion, ki je imel na testiranjih težave tudi z vzdržljivostjo svojega dirkalnika, ko mu je nagajal predvsem Renaultov motor.

A vodja formule ena Bernie Ecclestone opozarja, da se pri moštvu, ki domuje v britanskem Milton Keynesu, ne bi smeli izgovarjati na tehniko. »S takšnimi motorji so pri Red Bullu osvojili štiri naslove svetovnega prvaka,« je na dolgoletno premoč moštva, za katerega bo letos poleg Vettla vozil še Avstralec Daniel Ricciardo, spomnil Ecclestone.