F1: Bottas bo pri Williamsu zamenjal Senno

V sezoni 2013 bo za moštvo Williams ob Venezuelcu Pastroju Maldonadu dirkal tudi Finec Valtteri Bottas.

Objavljeno
28. november 2012 14.08
Brazil F1 GP Auto Racing
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Moštvo Williams je pred naslednjo sezono v formuli 1 sklenilo sodelovanje s Fincem Valtterijem Bottasom. Slednji je bil v moštvu že od leta 2010 kot testni voznik, zdaj pa se bo preselil med dirkače in delal družbo Pastorju Maldonadu.

Medtem ko so Maldonadu kot nagrado za zmago na VN Španije, kar je bila tudi prva zmaga moštva po letu 2004, v ekipi ponudili podaljšanje pogodbe, se je moral posloviti Brazilec Bruno Senna.

»S Pastorjem in Valtterijem imamo v ekipi dva izjemna talenta motošporta. Že zdaj komaj čakam, da vidim, kaj bo prinesla sezona 2013,« je v izjavi za javnost dejal šef ekipe Frank Williams. »Pastor je že od nekdaj dirkal odlično, letos smo že lahko videli, da je postal zrel dirkač. Valtteri je eden najbolj nadarjenih mladih voznikov, kar sem jih srečal, zato od njega v prihodnosti pričakujemo veliko,« je še dejal.

Mladi Bottas se je dirkalnih veščin sicer učil od nekdanjega svetovnega prvaka Mike Häkkinena. Zadnji dve leti je že sodeloval z Williamsom in navduševal z izjemno hitrimi krogi pred dirkami. Finca so sicer omenjali tudi kot potencialnega naslednika Lewisa Hamiltona pri McLarnu.

»Moje otroške sanje so bile, da bom nekoč dirkal v karavani formule 1. Da mi bo to uspelo z eno najbolj legendarnih ekip, je posebna čast,« je povedal 23-letnik.

Kovalainen bi rad v Lotus

Ekipo za išče še en finski dirkač. Heikki Kovalainen se zanima za sodelovanje z Lotusom, ki še ni podaljšal pogodbe s Francozom Romainom Grosjeanom. Finec za volanom Caterhama v sezoni 2012 ni osvojil niti ene točke.

»Osebno bi raje videl, da ob Kimiju Räikkönenu ostane Grosjean. Toda odločitev ni odvisna od mene,« neuradno vest komentiral solastnik moštva Lotus Gerard Lopez.