F1: Frank Williams hčer imenoval za namestnico

Moštvo formule ena Williams ima novo namestnico šefa, Claire Williams.

Objavljeno
27. marec 2013 11.45
Posodobljeno
27. marec 2013 12.16
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Grove - Iz britanskega moštva formule ena Williamsa so sporočili, da imajo novo namestnico šefa. To funkcijo je prevzela hčer lastnika Franka Williamsa, Claire Williams.

Pri Williamsu so v sporočilu za javnost še zapisali, da so odločitev sprejeli že pred začetkom sezone, vendar so jo nato preložili zaradi smrti Clairine mame Ginny.

»V zadnjem desetletju je neutrudno delala za nas. Njeno poznavanje formule ena in pripadnost ekipi sta nesporni, tako da lahko s ponosom povem, da se je od prihoda dokazala za enega izmed najdragocenejših članov. Zdaj, ko je napredovala na mesto namestnice, vem, da je prihodnost ekipe v dobrih rokah,« je dejal Frank Williams.

Njegova hčer Claire je povedala, da je usposobljena za delo na svojem novem položaju. »Zelo sem počaščena, da so me postavili na to mesto, veselim se že dela s Frankom. Odrasla sem v tem športu in se učila od legendarnega lastnika moštva, tako da sem ustrezno pripravljena za ta novi izziv. Ne podcenjujem nalog, ki me čakajo, poleg tega imam popolno podporo odbora in izjemno nadarjenega izvršnega direktorja, ki bo imel pri mojem delovanju zelo pomembno vlogo.«

Moštvo Williamsa v tej sezoni svetovnega prvenstva nastopa s Fincem Valtterijem Bottasom in Venezuelcem Pastorjem Maldonadom, ki na prvih dveh dirkah še nista osvojila točk. Med konstruktorji najbolje kaže Red Bull-Renaultu (66 točk), sledita mu Lotus-Renault in Ferrari (oba po 40).

Naslednja dirka bo 14. aprila na Kitajskem.