F1: obubožanim moštvom 130 milijonov pomoči

Bernie Ecclestone išče rešitve, kako se izogniti črnemu scenariju, po katerem bi v karavani F1 ostalo le še 14 dirkačev.

Objavljeno
04. november 2014 11.15
F1 US Grand Prix Auto Racing
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Austin - Da se ne bi uresničil črn scenarij, po katerem bi v prihodnji sezoni svetovnega prvenstva formule ena videli le še štirinajst dirkalnikov, se je finančna skupina, ki obvladuje to tekmovanje, odločila za poseben, 130 milijonov evrov težak sveženj pomoči obubožanim najmanjšim moštvom v elitni karavani.

Najprestižnejše avtomobilistično tekmovanje, v katerem se obračajo milijarde, se je ob finančni krizi, povezani tudi z manjšo gledanostjo in upadlim zanimanjem javnosti, znašlo v precejšnji zagati, kar je bilo še posebej očitno minuli konec tedna na preizkušnji v ameriškem Austinu. Zaradi (pre)visokih potnih stroškov namreč onstran »luže« nista potovala Marussia in Caterham, tako da je bilo na štartu zgolj 18 bolidov.

Obema ekipama po poročanju britanskih medijev grozi bankrot, še tri moštva - Force India, Sauber in Lotus - pa so na robu preživetja. Zato je prvi mož formule ena Bernie Ecclestone predlagal, da bi del ogromne denarne pogače namenili obstanku najmanjših konstruktorjev. Solastnica tekmovanja, finančna skupina CVC Capital Partners, se namerava odreči delu zaslužka in približno 130 milijonov evrov nameniti ekipam v največjih finančnih težavah. Vodstvo tekmovanja se zaveda, da je to le kratkoročen ukrep v sili, izvirni greh pa je v neenakomerni porazdelitvi denarja in bajnih zaslužkov od televizijskih pravic in oglaševanja.

»Vem, v čem je težava, ne vem pa še, kako se je lotiti,« je priznal Ecclestone. Veliko bo odvisno tudi od tega, kako se bodo z manjšim deležem zaslužka sprijaznili glavni akterji dirkaške zgodbe. Od skupno 1,3 milijarde dolarjev, kolikor jih zasluži formula ena, si solastniki odrežejo 37,5 odstotka pogače, ekipam pa ostane 840 milijonov evrov. Vendar pa več kot 60 odstotkov tega zneska prejemajo vodilni štirje konstruktorji - Mercedes, Red Bull, Ferrari in McLaren, upoštevaje njihovo uspešnost. Najmanjšim torej ostanejo izključno drobtinice ...