F1: Red Bull se bo pritožil

Zaradi kršenja pravila o dovoljeni količini pretoka goriva je Daniel Ricciardo ostal brez drugega mesta, Red Bull ga zahteva nazaj.

Objavljeno
17. marec 2014 14.15
AUTO-PRIX-AUS-F1
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Melbourne − Serijski konstruktorski prvak v formuli ena Red Bull je napovedal pritožbo na razplet uvodne preizkušnje svetovnega prvenstva, velike nagrade Avstralije v Melbournu, na kateri so njegovega domačega asa Daniela Ricciarda diskvalificirali zaradi domnevnega kršenja pravil o dovoljeni količini pretoka goriva v bolidu, s čimer je ostal brez drugega mesta, ki je za zeleno mizo pripadlo McLarnovemu Dancu Kevinu Magnussenu. Udobne zmage se je sicer veselil Mercedesov Nemec Nico Rosberg.

»Ni bila Danielova krivda. Verjamem, da smo ravnali skladno s pravili, in upam, da bomo v pritožbenem postopku to znali tudi dokazati. Brez močnih argumentov ne bi sprožili pritožbe,« je poudaril vodja moštva Christian Horner.

Po pravilih FIA je največji dovoljeni pretok goriva v dirkalniku sto kilogramov na uro, pretočno natančnost pa merijo pred preizkušnjo homologirani senzorji. Vodstvo dirke je sporočilo, da so pri Red Bullu uradno potrjeni senzor zamenjali, češ da ni dajal pravih podatkov, a je FIA zahtevala, naj pred startom znova namestijo originalnega, česar pa moštvo ni upoštevalo.