F1: Romain Grosjean prvič očka

Razlog za nenavadno vedenje na Madžarskem je razkril kar francoski voznik F1 Romain Grosjean sam: dan pozneje je postal očka.

Objavljeno
14. avgust 2013 18.40
ap*Grosjean Germany F1
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pariz - Na zadnji dirki za svetovno prvenstvo formule 1, VN Madžarske v Hungaroringu, se je športna javnost spraševala, zakaj le se Lotusov dirkač Romain Grosjean vede tako nenavadno, zadržano in nedostopno. Negotovost je prekinil kar 27-letni Francoz sam, saj je - resda z velikim zamikom - kar prek Twitterja razkril, da je le dan po madžarski preizkušnji prvič postal ponosni očka. Z ženo Marion Jolles, komentatorko motošporta na francoski TV postaji TF1, se jima je namreč dobro leto dni po poroki rodil sinček. »Najin sin Sacha je na svet pokukal že 29. julija. Cela družinica se odlično počuti,« je pred dnevi čivknil Grosjean.

Predstavniki sedme sile so na VN Madžarske sprva domnevali, da je razlog za Francozovo nenavadno vedenje na Hungaroringu dvajsetsekundni kazenski pribitek, ki si ga je prislužil za trčenje z Jensonom Buttonom. Bil je namreč v igri tudi za stopničke, šeste v karieri, a se je moral zadovoljiti s šestim mestom, s katerim v skupnem seštevku drži osmo mesto. Tudi vodja Lotusovega moštva Eric Boullier je tedaj zaprosil novinarje, naj Francozu dovolijo nekaj miru in zasebnosti, saj naj bi šlo za pomembno družinsko zadevo. Kako resno bo Romain Grosjean vzel nepisani dirkaški pregovor, da naj bi vsak dirkač po rojstvu otroka izgubil sekundo na krog, pa bodo pokazale prihodnje preizkušnje, kot prva že naslednji konec tedna VN Belgije v Spaju.