F1: Rosberg tokrat pred Hamiltonom, huda nesreča Sainza

Dirko za VN Rusije bosta iz prve štartne vrste vnovič začela oba dirkača Mercedesa. Carlos Sainz ml. nepoškodovan.

Objavljeno
10. oktober 2015 08.56
Posodobljeno
10. oktober 2015 13.11
MOTOR-RACING-PRIX
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Soči - Kot že tolikokrat letos so tudi kvalifkacije pred dirko za VN Rusije v popolnosti pripadle obema dirkačema Mercedesa. Najboljši štartni položaj si je tokrat privozil Nico Rosberg (1:37,113), ki je relativno zanesljivo ugnal aktualnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona (+0,320). Že pred kvalifikacijami se je na jutranjem prostem treningu raztreščil Carlos Sainz ml. s svojim Toro Rossom, a jo k sreči odnesel brez posledic.

Boljši položaj v drugi štartni vrsti si je privozil Finec v Williamsu Valtteri Bottas (+0,799) pred Ferrarijevim Nemcem Sebastianom Vettlom (+0,852). Za njima se bodo jutri ob 14. uri zvrstili Finec Kimi Räikkönen z drugim rdečim konjičkom, Nemec Nico Hülkenberg s Force Indio, njegov mehiški moštveni kolega Sergio Perez in osmouvrščeni Francoz v Lotusu Romain Grosjean.

Po štirinajstih dirkah letošnje sezone je v prepričljivem vodstvu Hamilton z 277 točkami. Sledi Rosberg, ki ima 229 točk, še enajst manj pa jih ima na tretjem mestu Vettel. Po jutrišnji preizkušnji v Sočiju sledijo še sklepne štiri dirke letošnje sezone, ki se bo končala 29. novembra v Abu Dhabiju.

Sainz grdo trčil na jutranjem treningu

Za precej razburjenja je že dopoldne na treningu poskrbel Carlos Sainz ml., ki je s svojim Toro Rossom grdo trčil, a k sreči ostal nepoškodovan. 21-letnik je v 13. ovinku izgubil nadzor nad svojim dirkalnikom in s polno hitrostjo trčil v zunanjo steno dirkališča in po njej drsel vse do trdega pristanka v zaščitni ogradi. Trening je bil nemudoma prekinjen, španskega dirkača pa so prepeljali v bolnišnico, kjer so kmalu po nesreči potrdili, da ni utrpel kakšnih resnejših poškodb.

Na socialnem omrežju twitter je kasneje celo čivknil, da želi na jutrišnji dirki nastopiti, čeprav je današnje kvalifikacije izpustil.