F1: Vettel in Grosjean najhitrejša na treningih v Abu Dabiju

Sebastian Vettel, ki že ima v žepu četrti zaporedni naslov prvaka v F1, je bil najhitrejši na drugem treningu v Abu Dabiju.

Objavljeno
01. november 2013 13.15
Ti. Kr., Š. Ro., Delo.si, STA
Ti. Kr., Š. Ro., Delo.si, STA

Abu Dabi - Dirkač Lotusa Romain Grosjean je bil najhitrejši na prvem prostem treningu formule 1 pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Abu Dabija. Francoz, ki je na zadnjih treh dirkah končal na tretjem mestu, je na dirkališču ob marini Yas najhitreje prevozil 5,554 km dolg krog.

Drugi je bil dirkač Mercedesa Britanec Lewis Hamilton. Za Hamiltonom, zmagovalcem VN Abu Dabija iz leta 2011, je tretji čas dosegel novi - stari svetovni prvak, Nemec Sebastian Vettel z Red Bullom.

Za Vettlom so se zvrstili njegov moštveni kolega Avstralec Mark Webber, nato Nemec Nico Rosberg (Mercedes) ter lanski zmagovalec dirke Finec Kimi Räikkönen z Lotusom.

Drugi trening Vettlu

Vettel, ki si je skupaj s svojo ekipo Red Bull že na minuli dirki za VN Indije zagotovil naslov prvaka za sezono 2013, je bil v ospredju na drugem treningu. Drugi najhitrejši čas je postavil njegov moštveni kolega Webber, na tretjem mestu je končal Hamilton.

Za omenjeno trojico so končali Räikkönen, Rosberg, Mehičan Sergio Perez, Britanec Jenson Button (oba McLaren) in Španec Fernando Alonso (Ferrari).