Gajser 16. v Helsinkih

Motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MX2 osvojil 16. mesto, zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings.

Objavljeno
14. julij 2013 21.31
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Helsinki - Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MX2 v finskem Hyvinkääju osvojil 16. mesto in 13 točk za SP.

Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings pred Avstralcem Deanom Ferrisom in Francozom Jordijem Tixierjem. Herlings je v tem razredu po 12 preizkušnjah prepričljivo v vodstvu skupnega seštevka SP s 592 točkami.

Gajser je štiri dirke pred koncem sezone skupno na 23. mestu z 58 točkami, a ni nastopil na vseh preizkušnjah. Za Nizozemcem, ki je v celotni sezoni moral tekmecem premoč priznati le na dveh vožnjah od 24, je skupno drugi s 441 točkami Tixier, tretji pa Španec Jose Butron (383), poroča slovenska tiskovna agencija.

V razredu MX3, kjer po petih dirkah v skupnem seštevku vodi Klemen Gerčar, se bo sezona po odpovedi dirke na Hrvaškem nadaljevala naslednji konec tedna v ukrajinskih Černivcih. V tej konkurenci Gerčar vodi s 199 točkami pred Avstrijcem Matthiasom Walknerjem (191), do konca sezone so še štiri dirke.