Gajser na mivki, Gerčar pri Dragiću

Najizkušenejši slovenski voznik v elitnem motokrosističnem razredu MXGP Klemen Gerčar se v elito vrača 7. avgusta.

Objavljeno
28. julij 2016 15.47
Mojca Finc
Mojca Finc

Ljubljana - Motokrosist Tim Gasjer in njegovi tekmeci se v Belgiji pripravljajo za nedeljsko dirko v elitnem MXGP, ki bo postregla z velikim izzivom - mivko. Najstnik, ki je v svoji debitantski sezoni na vsaki od 13 dirk stal na stopničkah, ima v skupnem seštevku svetovnega prvenstva 109 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Italijanom Antoniem Cariolijem, to pomeni več kot dve celi dirki naskoka. Poleg Gajserja na hondi se bo na mehki podlagi, ki štajerskemu zvezdniku najmanj ustreza, meril še Jernej Irt na yamahi. Ljubljančan je prejšnji konec tedna na Češkem za tri mesta zgrešil premierne točke v eliti.

Poleg Gajserja in Irta bi moral minulo nedeljo v Loketu dirkati tudi Klemen Gerčar in z vrnitvijo v konkurenco prekiniti trimesečno bolniško. Aprila je dirkač iz Lukovice pri Domžalah namreč utrpel najhujšo poškodbo v karieri, strgal si je ramenske vezi in moral pod nož. Izkazalo se je, da bi bila vrnitev med tekmece v Loketu glede na zdravstveno stanje prehitra, zato ni silil z glavo skozi zid. Medtem ko so motokrosisti v eliti že zahrumeli v zadnjo tretjino prvenstva, pa se Gerčar, za katerega je to tretja sezona v kraljevskem razredu, zaveda, da je vse, kar počne zdaj po poškodbi, naložba za prihodnje leto. »Vem, da je velik del sezone že za nami, vendar nočem prehitevati dogodkov, na motocikel želim sesti dovolj pripravljen, da se bo rama počasi spet privadila na vse obremenitve,« je preudaren Gerčar, ki ta čas pridno trenira pod taktirko kondicijskega trenerja Francija Jakliča. V elito naj bi se vrnil 7. avgusta, ko se bo karavana merila v Švici.

Čas med pripravami na vrnitev je poprestril tudi s treningom podmladka na progi na Brniku, podpisal je pogodbo z opremljevalcem Fox in obiskal košarkarski kamp za osnovnošolce zvezdnika lige NBA Gorana Dragića. Gerčar je med gostovanjem pri Dragiću otrokom pokazal nekaj trikov na motorju, asu Miamija pa podaril tekmovalni dres.