Gajser najboljši na drugi dirki DP

Motokrosist Tim Gajser si je v Zaboku priboril zmago na drugi dirki državnega prvenstva.

Objavljeno
02. maj 2014 10.56
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Zabok - Motokrosisti so v v hrvaškem Zaboku nastopili na drugi dirki slovenskega državnega prvenstva, še drugič pa je zmagal Tim Gajser.

Slovenski dirkač, ki tekmuje tudi v svetovnem prvenstvu MX2, je dirko končal v času 28:31.138 in za več kot štirideset sekund prehitel drugouvrščenega Klemna Gerčarja (+41,3), udeleženca dirk svetovnega prvenstva MXGP, na tretjem mestu je bil Toni Mulec (+1:20,9).

»Steza v Zaboku je po krajšem nalivu postala zelo spolzka in nevarna, zato sem nekoliko upočasnil tempo, saj si dan pred odhodom na dirko za svetovno prvenstvo na Nizozemsko nisem smel privoščiti napake, kljub temu je bil to danes dober trening, pa čeprav bo moja naslednja dirka na povsem peščeni podlagi ki zahtev apovsem drugačne nastavitve in tehniko vožnje,« je po zmagi povedal Gajser.

V razredu MX 125 je zmagal branilec naslova Aljoša Molnar pred Luko Kutnarjem in Anejem Dopliharjem, v razredu MX 125 2T pa Jan Pancar, lanski prvak razreda MX85, za katerim sta se zvrstila Anej Braniselj in Miha Bubnič.

Tretja dirka državnega prvenstva bo 8. junija v Beli krajini.

 

Izidi druge dirke DP

DP open

1. Tim Gajser

2. Klemen Gerčar

3. Toni Mulec

4. Theo Urbas

5. Borut Koščak

 

DP 125

1. Aljoša Molnar

2. Luka Kutnar

3. Anej Doplihar

4. Jan Petrič

5. Denis Zorman

 

DP 125 2T

1. Jan Pancar

2. Anej Braniselj

3. Miha Bubnič

4. Denis Vačovnik

5. Žan Brinovšek

 

DP 85

1. Nikola Hranić

2. Maks Mausser

3. Staša Braniselj

4. Matevž Robek

5. Mihael Golec