Gajser pred odhodom v Assen zmagal v Zaboku

Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagal na peti dirki DP v Zaboku. Čez teden dni ga čaka dirka SP.

Objavljeno
21. avgust 2016 21.13
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Zagreb - Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser, ki bo čez teden dni v nizozemskem Assnu že naskakakoval letošnji naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP, je za ogrevanje dobil peto dirko državnega prvenstva. Na skupnem tekmovanju Slovenije in Hrvaške je v Zaboku pri Zagrebu slavil v razredu open.

Peta dirka DP v motokrosu po poletnih počitnicah je postregla s scenarijem celotne sezone. Tim Gajser je na stezi v neposredni bližini mesta Zabok pri Zagrebu prepričljivo odpeljal obe vožnji in tretjič letos iztržil maksimalno število točk.

Zanj je bil to zadnji dirkaški trening pred dirko v nizozemskem Assnu 28. avgusta, kjer lahko ob ugodnem razpletu že osvoji svoj prvi naslov svetovnega prvaka v kraljevem razredu MXGP. Drugo mesto je osvojil povratnik po poškodbi Jernej Irt, tretje pa Luka Kutnar.

Dirka je potekala v idealnih razmerah, saj je dež pred dirko dodobra namočil stezo, oblaki pa so poskrbeli, da ni bilo pretirano vroče. Na dirki se je zbralo 120 tekmovalcev. Tim Gajser je dirko v Zaboku izkoristil kot del zadnjih priprav pred odhodom na Nizozemsko, kjer se bo spopadel s povsem drugačno podlago, saj je tu dirkal na trdi ilovnati podlagi, tam pa bo globok pesek. Pokazal je, da je v odlični formi in povsem neobremenjen.

»Dirka je dirka, nanjo grem s ciljem, da zmagam. Vsakršno taktiziranje tu odpade, saj ko preveč razmišljaš, kako bi kaj prilagodil ali poiskal neko bližnjico, običajno s tem samo poslabšaš vse skupaj. Proga tu mi je všeč, je kar edinstvena na svetu, saj ne vem, kje še lahko iz stanovanjskega bloka gledaš motokros dirko. To je res neverjetno. Komaj čakam, da se odpravimo v Assen. Za to sem delal celo življenje in se zelo veselim te dirke,« je najboljši slovenski motokrosist opisal današnje dogajanje.

V razredu 125 2T je zmagal Luka Milec, v MX2 Peter Irt, med veterani 50 pa Gajserjev trener in oče Bogomir Gajser.

Naslednja dirka za državno prvenstvo bo 18. septembra v Šentvidu pri Stični, kamor pa bo Tim Gasjer morda že prišel kot novi svetovni prvak razreda MXGP. Stična bo predzadnja postaja letošnjega državnega prvenstva, zadnja bo preizkušnja v Orehovi vasi 9. oktobra.