Gajser suvereno zmagal v Brežicah

Motokrosist Tim Gajser se je udeležil dirke EP v Brežicah in z dvema prvima mestoma zanesljivo zmagal.

Objavljeno
03. april 2016 21.43
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Brežice - Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser je premor med dvema dirkama svetovnega prvenstva razreda MXGP izkoristil za udeležbo na dirki evropskega prvenstva v Brežicah in zanesljivo zmagal.

Gajser je s suverenima zmagama v obeh vožnjah osvojil prvo mesto pred Čehom Martinom Michecom in Klemenom Gerčarjem, ki je imel v prvi vožnji nekaj smole in je dirko končal na petem mestu, drugo vožnjo pa končal takoj za Gajserjem.

Gajser je dirko v najmočnejši kategoriji EMX open izkoristil tudi za testiranja in dober trening pred odhodom v Južno Ameriko, kjer ga čez en teden čaka naslednja dirka za svetovno prvenstvo. Kot zanimivost velja omeniti, da se je z evropsko konkurenco pomeril tudi njegov oče in trener Bogomir Gajser, ki je presenetil z dobro vožnjo in tudi prišel do točk za evropsko prvenstvo. Od domačih dirkačev sta se izkazala še Aljoša Molnar, ki je osvojil četrto mesto, in Ian Oskar Katanec, ki je dirko končal na sedmem.

AMD Brežice je pripravila prvo dirko za evropsko prvenstvo v motokrosu v razredih EMX open, EMX 85 in EMX 65. V kategoriji EMX 85 je z drugim mestom navdušil Maks Mausser, premoč je moral priznati le Avstrijcu Reneju Hoferju. V konkurenci najmlajših je v EMX 65 zmagal Italijan Luigi Matteo Russi.