Gajser tretji na Nizozemskem

Motokrosist Tim Gajser je na tretji dirki razreda MXGP za VN Evrope osvojil tretje mesto.

Objavljeno
28. marec 2016 15.00
Posodobljeno
28. marec 2016 15.09
M. Ž.
M. Ž.

Valkenswaard - Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser se je tudi na tretji postaji svetovnega prvenstva razreda MXGP uvrstil na zmagovalni oder, potem ko je na preizkušnji za VN Evrope v nizozemskem Valkenswaardu osvojil tretje mesto. Drugi slovenski predstavnik Klemen Gerčar je bil 29.

Timu Gajserju je po polovici tekmovanja kazalo odlično, saj je bil na prvi vožnji najboljši, na drugi pa je nato osvojil osmo mesto, s čimer je v skupnem seštevku nazadoval za dve mesti.

Dirko je dobil Francoz Romain Febvre s 45 točkami, drugi je bil Nemec Maximilian Nagl s 40 točkami, Tim Gajser pa jih je osvojil 38.

»Prva vožnja je bila zelo dobra, v drugi vožnji pa sem imel precej težav. Dvakrat mi je iz neznanega razloga ugasnil motor in vesel sem, da mi je uspelo končati dirko. Hvala družini in ekipi za pomoč. Veselim se že naslednje dirke v Argentini,« je vožnji opisal Gajser.

Tim Gajser je na prvi vožnji vodil od štarta do cilja in zmagal s časom 34:41,033, drugi je bil Nemec Maximilian Nagl (+5,431), tretji pa je bil vodilni v svetovnem prvenstvu, Francoz Romain Febvre (+33,443). Klemen Gerčar je za Gajserjem zaostal za dva kroga in osvojil 27. mesto.

Gajser je na drugi vožnji zasedel osmo mesto. V prvi ovinek je krenil kot drugi in se kmalu prebil v vodstvo, nato je po treh minutah sledila prva napaka in nazadoval je na šesto mesto, bil po devetnajstih minutah peti, a nato je bil deležen smole, saj mu je ugasnil motor in je izgubil tri mesta, na tem položaju pa ostal do konca. Na drugi vožnji je zmagal Romain Febvre pred Italijanom Antoniem Cairolijem (+5,156) in Belgijcem Jeremyjem van Horebeekom (+12,437). Tim Gajser je zaostal za slabih štirideset sekund (+39,187), Klemen Gerčar pa je bil 29. (+6 krogov).

V skupnem seštevku svetovnega prvenstva vodi Romain Febvre s 137 točkami, drugi je Tim Gajser s 124 točkami, tretji pa Rus Jevgenij Bobrišev (107).

Četrta dirka sezone bo 10. aprila v Argentini.