Gajser v Latviji prekinil zmagoviti niz

Motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MX2 v Latviji osvojil peto mesto, v skupnem seštevku je drugi.

Objavljeno
12. julij 2015 17.59
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Kegums - Za slovenskega motokrosista Tima Gajserja se dirka svetovnega prvenstva razreda MX2 za VN Latvije v Kegumsu ni končala dobro, saj je osvojil peto mesto in si ob tem poškodoval gleženj.

Gajser je na latvijsko prizorišče pripotoval v odlični formi, saj je dobil zadnje tri dirke svetovnega prvenstva, tokrat pa se je znova dokazalo, da je Kegums zanj zaklet. Potem ko si je tam na lanski dirki pokala narodov poškodoval hrbtenico, je imel letos kar dvakrat smolo. V prvi vožnji je padel in po slabem začetku osvojil sedmo mesto, v drugi pa je vanj trčil Latvijec Paulss Jonass in mu poškodoval gleženj.

Tim Gajser si je v Latviji privozil sedmo in četrto mesto ter osvojil 32 točk. Zmagal je Britanec Max Anstie, ki je bil najboljši v obeh vožnjah (50 točk), drugo mesto si je z dvema drugima dosežkoma privozil Pauls Jonass (44), tretji pa je bil Finec Harri Kullas, ki je za peto in tretje mesto prejel 36 točk.

V prvi vožnji je Anstie zmagal s časom 35:51,424 in za 7,8 sekunde prehitel Paulsa Jonassa, na tretje mesto pa se je uvrstil Nizozemec Davy Pootjes (+13,2). Gajser je na sedmem mestu zaostal za 55 sekund.

Tudi v drugi vožnji je bil na vrhu Anstie (34:44,364), Jonass se je ponovno moral zadovoljiti z drugim mestom (+13,1), tretji je bil Harri Kullas (+21,8) in četrti Gajser (+24,8).

»V drugi vožnji se mu je Jonass zabil v nogo. Mi smo mislili, da je kaj narobe z motorjem, pa se je peljal s poškodovano nogo. Ko je prišel na cilj, je jokal od bolečin. Mislim, da ni zlomljeno, a bolečine so hude. Niti sezuti ni mogel škornja. Jonass je neposredno priletel vanj, izjemno nesramno. A tega nihče ni videl v tisti gneči,« je pojasnil njegov oče in trener Bogomir Gajser.

V skupnem seštevku vodi poškodovani Nizozemec Jeffery Herlings s 423 točkami, drugi je Tim Gajser s 377 točkami, tretji pa Švicar Valentin Guillod s 352 točkami.

Naslednja dirka bo 26. julija na Češkem.