Gajser v lov na skupno vodstvo

Sezona SP v motokrosu se bo po Argentini in Mehiki ta konec tedna nadaljevala v Latviji.

Objavljeno
29. april 2016 16.39
A.V., STA
A.V., STA
Riga - Slovenski motokrosist Tim Gajser bo v Latviji lovil tri točke zaostanka za trenutno vodilnim motokrosistom svetovnega prvenstva, aktualnim svetovnim prvakom MXGP, Francozom Romainom Febvrejem. Potem, ko je Gajser v Argentini in Mehiki potarnal nad motorjem, s katerim je imel med vožnjo kar nekaj težav, je Honda pred latvijsko preizkušnjo sklicala dodatna testiranja. Makolčan se je tako že v začetku tedna odpravil proti Latviji in izpustil sredino dirko državnega prvenstva.

Trenutno je Gajser med najbolj konstantnimi motokrosisti v svetovnem prvenstvu. Na prvih petih dirkah je osvojil dve kvalifikacijski zmagi, pet zmag v posamičnih vožnjah in tri skupne zmage. Manjka mu le vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, kar si lahko pribori že ta vikend.

V soboto bodo na sporedu kvalifikacije, v nedeljo pa dirka z dvema vožnjama (prva se bo začela ob 13. uri, druga ob 16. uri).

Gerčar naj bi se vrnil v drugi polovici sezone

Klemen Gerčar, ki je prav tako načrtoval nastop v Latviji, bo dirko zaradi poškodbe rame izpustil. Te dni je Gerčar opravil številne preglede, ki bodo pokazali, kako dolgotrajno bo okrevanje, po prvih napovedih, naj bi se vrnil v drugi polovici sezone.

V Latviji bodo sezono evropskega prvenstva začeli motokrosisti v kategoriji EMX 125, kjer bo imela Slovenija kar tri predstavnike. Na uvodni dirki sezone bodo tekmovali Luka Milec, Jan Pancar in Luka Crnković. Pred motokrosisti v kategoriji EMX 125 je osem dirk, ki se bodo odvijale vzporedno s svetovnim prvenstvom. Po Latviji bodo tekmovali še v Španiji, Franciji, Veliki Britaniji, Belgiji, Švici, dve dirki pa jih čakata v Italiji. Luka Milec in Jan Pancar sta formo pilila na dirkah italijanskega in slovenskega državnega prvenstva in na dirko odhajata dobro razpoložena. V

Latviji naše mlade motokrosiste čaka izjemna konkurenca. Za dirko evropskega prvenstva je prijavljenih preko osemdeset tekmovalcev. Prva vožnja bo v soboto 15.20, druga v nedeljo ob 10.40 uri.