Gajser zadržal peto mesto, točka za Gerčarja

Motokrosist Klemen Gerčar: Enostavno sem pregorel v želji po čim boljšem rezultatu, a se moram iz tega kaj naučiti.

Objavljeno
27. julij 2014 23.24
iza*Gercar
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Karlovy Vary - Slovenski motokrosist Tim Gajser je na štirinajsti dirki svetovnega prvenstva v razredu MX2 v češkem Loketu zasedel šesto mesto, z novimi 30 točkami pa v skupnem seštevku ostaja odličen peti. Klemen Gerčar je v elitnem razredu MXGP končal na 20. mestu.

Gajser, ki je nazadnje na Finskem zablestel z drugim mestom, je v prvem nastopu na Češkem zasedel četrto mesto, v drugo pa je bil deveti, kar je zadostovalo za skupni šesti dosežek. Zmagal je Francoz Jordi Tixier, medtem ko vodilni v trenutni razvrstitvi, Nizozemec Jeffrey Herlings, ni nastopil, pa vseeno zadržal 102 točki zaloge pred zasledovalci. Tim ima na petem mestu v žepu že 420 točk.

Gerčar je s hondo v prvi vožnji vpisal 25. čas, v drugi pa dvajsetega, kar mu je skupaj navrglo eno točko, medtem ko jih je doslej v sezoni zbral 32, kar ga uvršča na skupno 29. mesto. »Očitno sem pričakoval preveč, tako od steze kot od sebe. Posebej v prvem nastopu, v katerem je bilo preveč majhnih napak. Do polovice sem bil namreč v ospredju in naskakoval še višja mesta, a so ob vsakem takem napadu tekmeci za menoj izkoristili ponujeno priložnost. Enostavno sem pregorel v želji po čim boljšem rezultatu, a se moram iz tega kaj naučiti,« je pojasnil Gerčar.

Zdaj motokrosiste prihodnjo nedeljo čaka preizkušnja v belgijskem Lommelu.