Gajserju po zmagi sreča obrnila hrbet

Motokrosist Tim Gajser se je moral na Nizozemskem zadovoljiti s 17. mestom, poškodovani Klemen Gerčar ni nastopil.

Objavljeno
26. april 2015 21.26
press-Gajser
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Eindhoven - Na peti dirki svetovnega prvenstva v razredu MX2 v nizozemskem Valeenswardu je slovenskemu motokrosistu Timu Gajserju, ki je minuli konec tedna prvič doslej zmagal v skupnem seštevku obeh voženj na eni preizkušnji, sreča obrnila hrbet, saj je po številnih težavah končal na 17. mestu, veliko nagrado Evrope pa je dobil domači as Jeffrey Herlings.

Načrti so se Gajserju sfižili že v uvodnem krogu prve vožnje, ko je kmalu po štartu trčil z enim od tekmecev, po padcu pa nadaljeval z velikim zaostankom. Moral se je prebijati povsem iz ozadja, švignil mimo nekaj dirkačev, višje kot na 17. mesto pa ni mogel. Tudi drugi nastop se je zanj slabo začel, po štartu je veliko izgubil in zdrknil precej nazaj. Osemnajstletnik je nato vpisal 14. čas in bil skupno sedemnajsti. Herlings je v žep pobasal vseh 50 točk, drugi je bil Francoz Jordi Tixier (40), tretji pa Rus Aleksandr Tonkov (38). Gajser je vknjižil 11 točk in zadržal skupno četrto mesto (137), le da mu zdaj Tonkov zelo diha za ovratnik (133). Vodi Herlings (222) pred Francozom Dylanom Ferrandisom (185) in Latvijcem Paulsom Jonašsom (148).

Brez nastopa v elitnem razredu MXGP pa je ostal Klemen Gerčar, ki si je na svoji prvi letošnji dirki v Italiji poškodoval gleženj, potem ko mu je eden od tekmecev zapeljal čez nogo. Nekdanji svetovni prvak upa, da bo nared že za prihodnjo preizkušnjo 10. maja v španski Talaveri de la Reini. Zmage se je sicer veselil Francoz Gautier Paulin, ki je v obeh vožnjah ugnal skupno vodilnega Nemca Maximiliana Nagla (236 točk), tretji je bil Belgijec Clement Desalle.