Gerčar predčasno končal sezono v MXGP

Motokrosist Klemen Gerčar zaradi težav z ramenom v tej sezoni ne bo več dirkal v MXGP, temveč le še na nižjem nivoju.

Objavljeno
24. avgust 2016 11.57
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Slovenski motokrosist Klemen Gerčar se je zaradi težav z ramo odločil, da predčasno konča sezono v elitnem razredu MXGP in se posveti nastopanju na dirkah nižjega ranga.

Gerčar je letošnjega maja prestal operacijo ramena in tudi uspešno okreval, vendar pa se je na zadnjih dirkah razreda MXGP v Švici in razreda ADAC v Nemčiji bolečina ponovno pojavila in je bila prevelika, da bi lahko osvajal mesta med vsaj petnajstimi najboljšimi dirkači.

Klemen Gerčar je nato zaradi dodatnih zdravniških pregledov, želje po popolnem okrevanju in pripravi na naslednjo sezono v razredu MXGP sprejel odločitev, da izpusti zadnje tri dirke elitnega razreda.

»Zame in za ekipo 62MotoSport je to velik udarec, glede na to, da smo garali šest mesecev, da bi uspešno izpeljali to sezono. Zavedamo se, da smo bili na pravi poti, toda to je šport in padci so sestavni del tega. Sploh, če želiš biti še hitrejši. Zastavljeno letošnjo pot, bomo za sezono 2017 le še izpopolnili,« je pojasnil Gerčar.

Do konca sezone na dirkah nižjega ranga

Slovenski motokrosist se kljub bolečinam v ramenu ne bo v celoti odpovedal dirkanju v tej sezoni, ampak bo sodeloval le  na dirkah nižjega ranga. »Nikakor ne bom odšel na počitnice, ampak bom trdno delal še naprej. Do konca te tekmovalne sezone bom odpeljal, kar se da največ dirk na nižjem nivoju, predvsem, ker sem izgubil tekmovalni ritem v času poškodbe. To mi bo pomagalo, da bom imel več dirk za seboj pred začetkom naslednje sezone,« je odločen Gerčar.

Tudi v prihodnji sezoni bo nastopal s svojo, popolnoma slovensko ekipo, 62MotoSport. Odzivi v karavani MXGP nad tem, da je med tovarniškimi moštvi in številnimi bogatimi zasebnimi ekipami, popolnoma slovenska, so bili presenetljivo pozitivni. »Dejansko sploh niso mogli verjeti, že v sezoni 2015, ki je bila prva sezona, nastopam z lastno ekipo. Presenečeni so bili, kako lahko ekipa, z resnično majhnim številom ljudi, vrhunsko deluje in naredi takšne rezultate. Televzijski del MXGP je o našem moštvu 62MotoSport na začetku sezone posnel tudi reportažo, v kateri smo jim predstavili, da kljub omejenim sredstvom, živimo svoje sanje,« je še za konec dodal večkratni slovenski prvak.