Gerčar se vrača po poškodbi

Slovenski motokrosist v elitnem razredu MXGP se na dirke vrača aprila, o ciljih pa modro molči.

Objavljeno
13. januar 2017 12.43
Klemen Gerčar
J. P.
J. P.

Ljubljana - Minula sezona elitnega motokrosističnega razreda MXGP se za Klemna Gerčarja ni razpletla po željah in pričakovanjih, saj jo je moral predčasno končati zaradi hude poškodbe rame. Takoj po okrevanju je član ekipe 62Motosport oktobra začel priprave na novo tekmovalno leto, intenzivni treningi pod taktirko kondicijskega trenerja Francija Jakliča so že obrodili sadove, saj so meritve pokazale boljšo telesno pripravljenost kot leta 2013, ko je postal svetovni prvak v razredu MX3.

Lanskih ciljev zaradi poškodbe ni izpolnil, je pa trdno odločen, da zamujeno nadoknadi. »S pripravami sem zadovoljen, pot do prve dirke je še dolga, a na vse gledam z optimizmom,« poudarja Gerčar, ki se bo do konca meseca na zadnjem delu priprav za svojo tretjo sezono med elito mudil na Sardiniji. Ob vadbi na kolesu bo pomemben del tudi vožnja motokrosa na tamkajšnjih številnih različnih stezah: »Kot vsako leto sem se na priprave odpravil na Sardinijo, za razliko od prejšnjih let pa sem predvsem osredotočen na treninge. Zame se dirke začnejo šele aprila, zato imam za primerjavo s tekmeci še dovolj časa. Poizkušam pa se čimveč naučiti od najboljših, denimo Antonia Cairolija in Romaina Febvreja, sploh ko se z njima srečam na kakšnem od treningov.«

Cilj v sezoni 2017 bo vsekakor izboljšati minule rezultate. »O tem, kot ponavadi, ne želim govoriti, sem pa prepričan, da bo čas pokazal svoje, glede na minulo sezono bo zagotovo zgolj bolje,« je poudaril 26-letni član ekipe 62Motosport. Edino povsem slovensko moštvo v prvenstvu je doživelo celovito preobrazbo. Vodja moštva je postal Tomaž Kotar, ki bo tako izdatno razbremenil Klemna, ki je zadnji dve leti tudi vse organizacijske in logistične obveznosti nosil na svojih ramenih. »Ekipo sem vodil sam in hkrati še tekmoval. Letos se je to spremenilo - na bolje. Zdaj lahko samo treniram, vse ostalo sem prepustil Tomažu, saj je to edina možna pot do uspeha,« poudarja Gerčar.