Hamilton in Rosberg zakopala bojno sekiro

Pred dirko za VN Kanade so v Mercedesu pomirili strasti med Lewisom Hamiltonom in Nicom Rosbergom.

Objavljeno
05. junij 2014 22.29
Posodobljeno
05. junij 2014 22.29
Canada F1 Canadian GP Auto Racing
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Montreal - Pred prvim preizkusom dirkališča Gillesa Villeneuva v Montrealu se je britanski dirkač formule 1 Lewis Hamilton razgovoril o nesporazumu z moštvenim kolegom pri Mercedesom Nicom Rosbergom. Kot je dejal, sta zakopala bojno sekiro in sta prijatelja, tako kot sta bila že od nekdaj.

Hamilton je povedal, da sta se v Monte Carlu, kjer naj bi ga Rosberg namenoma oviral in mu tako neomogočil zmago v kvalifikacijah, pogovorila. »Pogovarjala sva s člani moštva kot tudi sama med seboj,« je dejal in zagotovil, da med njima ni več napetosti. Poleg tega naj bi bil spor v Monte Carlu »nič drugačen od številnih, ki sta jih že imela v času dirkanja«.

Kot se je pozneje izkazalo Rosberg, vodilni dirkač SP, ni storil ničesar narobe, je pa po štartu s prve pozicije prišel tudi do zmage na VN Monaka. Hamilton, ki mu bo skušal v Kanadi spet odvzeti vodstvo v SP, je po dirki dejal, da je njunega prijateljstva konec, a očitno so se glave že ohladile. Ali pa jih je ohladilo moštvo ...

»Saj veste, kako je. Kot prijatelja se pač včasih sporečeva. Imava vzpone in padce. Dolgo se že poznava in tudi v nadaljnje se veseliva skupnega dela v ekipi in v prvenstvu,« je še dodal Britanec.