Hamilton: Na vrh me pelje le niz dobrih rezultatov

V Maleziji bo konec tedna na sporedu 16. dirka formule ena. Nico Rosberg ima na vrhu 8 točk prednosti pred Lewisom Hamiltonom.

Objavljeno
27. september 2016 10.42
Posodobljeno
27. september 2016 11.49
M. Ž.
M. Ž.

Kuala Lumpur - Dirkači formule ena bodo v nedeljo v Kuala Lumpurju nastopili na šestnajsti dirki svetovnega prvenstva, VN Malezije.

Šest dirk pred koncem v bitki za naslov izstopata dirkača Mercedesa. Na vrhu je Nemec Nico Rosberg z 273 točkami, osem manj jih ima Britanec Lewis Hamilton (265), medtem ko tretjeuvrščeni Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull) zaostaja že za 94 točk.

Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton je na novinarski konferenci priznal, da ni dobrem položaju. Konec julija je bilo povsem drugače, ko je imel po zmagi v Hockenheimu 19 točk naskoka pred Rosbergom, nato pa je Nemec dobil naslednje tri dirke in zavzel prvo mesto.

»V Singapurju sem imel veliko težav, vendar pa sem s tretjim mestom omilil nastalo škodo. Ne vem, ali bom spet ujel nekdanji ritem. Za vrnitev na vrh bom potreboval niz dobrih rezultatov, kar pa mi je v preteklosti že uspelo, zato ne vidim razloga, da zakaj mi ne bi še enkrat. Do konca sezone je še šest dirk, na katerih se moram potruditi po najboljših močeh. To je vse, kar lahko storim kot športnik,« je pojasnil Hamilton.

Rosberg uživa v trenutku

Njegov moštveni kolega Nico Rosberg je bil razumljivo boljše volje, saj je s tremi zaporednimi zmagami močno izboljšal svoje možnosti za osvojitev prvega naslova:

»Na zadnjih dirkah sem dosegel dobre rezultate in lahko rečem, da »uživam v trenutku«. Sem v neverjetnem položaju, saj se lahko na vsaki dirki borim za zmago. Tega ne jemljem kot nekaj samouvmevnega. Pred nami je nekaj težkih vikendov, saj moramo zaradi Red Bulla in Ferrarija dirkati na robu zmogljivosti. V Maleziji lani nisem dosegel odličnega rezultata (osvojil je tretje mesto, op. p.), letos pa upam na zmago, kar bi bilo pri takšni konkurenci nekaj izjemnega. Verjamem, da se bodo Petronasovi možje potrudili, da nam zagotovijo nekaj prednosti, mi pa jim bomo poskušali dati razlog za veselje na njihovi domači dirki.«

Mercedes tik pred konstruktorskim naslovom

Če je v seštevku dirkačev še vse odprto, pa je pri konstruktorjih povsem drugače. Mercedes ima na vrhu kar 222 točk prednosti pred Red Bullom in si lahko že ta konec tedna zagotovi naslov prvaka. To mu bo uspelo v primerum da bo imel po koncu nedeljske dirke še 215 točk zaloge pred Red Bullom. Šef Mercedesa Toto Wolff je dejal:

»To prizorišče za nas predstavlja drugi dom in nekaj posebnega bi bilo, če bi zmagali pred številnimi prijatelji in partnerji Petronasa. Lansko sezono smo tukaj dirkali pod svojimi zmožnostmi, zato se bomo morali letos še toliko bolj potruditi. Zagotavljam vam, da bosta naša dirkača to tudi storila. Lahko vidimo, kako zaradi medsebojne konkurence dosegata vse boljše rezultate. Smo v zelo napornem delu sezone, kjer fizični in metalni boj za naslov prvaka doseže vrhunec. Kaže nam zelo dobro, zdaj pa moramo le še uspešno prečkati ciljno črto.«

Dirkaški konec tedna v Kuala Lumpurju

Petek

4.00: prvi prosti trening

8.00: drugi prosti trening

 

Sobota

8.00: tretji prosti trening

11.00: kvalifikacije

 

Nedelja

9.00: dirka za VN Malezije