Hamilton po Laudovi prepovedi do sanjskega niza

F1: Lewis Hamilton nepremagljiv, odkar ga v Mercedesovi garaži ne spremljata več Nicole Scherzinger in pes Roscoe.

Objavljeno
08. november 2014 23.17
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport
Sao Paulo – Mercedesov zvezdnik Lewis Hamilton, ki je na najboljši poti, da si pridirka svoj drugi naslov svetovnega prvaka v formuli 1 po sezoni 2008, je začel jeziček na tehtnici na svojo svojo stran nagibati z zmagovitim nizom, ki ga je pred tremi meseci začel v Monzi. Po podvigu na veliki nagradi Italije je sebi v prid odločil še štiri preizkušnje in se udobno namestil na prvem mestu skupnega seštevka za SP.

Po sedemnajsti od 19 dirk ima Hamilton zajetnih 24 točk naskoka pred moštvenim sotekmovalcem Nicom Rosbergom, kar pomeni, da se lahko na preostalih dveh preizkušnjah – današnji v Sao Paulu (s štartom ob 17. uri po srednjeevropskem času) in zadnji v Abu Dhabiju (23. t. m.), kjer se bodo delile dvojne točke –, zadovolji z drugima mestoma, pa bo konec sezone še vedno pričakal na vrhu točkovanja.

Zanimivo, da se je krivulja 29-letnega Angleža obrnila navzgor po veliki nagradi Belgije, kjer mu je Rosberg pri nespretnem manevru s prednjim krilcem prerezal zadnjo gumo in ga na ta način izločil iz boja za točke. »Že dolgo nisem bil tako jezen, kot sem bil v Spa-Francorchampsu, kjer mi je Nico uničil dirko. Zares sem bil besen kot ris,« je priznal Hamilton, ki se zdaj, ko se ozre nazaj na tiste dni, še sam čudi temu, kako je ostal miren.

»V meni se je nakopičilo toliko negativne energije kot že dolgo ne. Toda nekako mi je – še sam ne vem, kako – uspelo, da sem jo pretvoril v pozitivno miselnost, s katero sem se odpravil na dirke, ki so sledile. In prav to je naredilo razliko,« je poskušal šampion iz Stevenagea razložiti, na kakšen način je v nadaljevanju nadomestil zaostanek 29 točk, kolikor ga je po veliki nagradi Belgije ločilo od Rosberga.

V medijih z lahkotnejšo vsebino pa so razvili svojo teorijo o sanjskem Hamiltonovem zasuku in njegovih petih zaporednih zmagah (po Monzi je v svojo korist odločil še dirke v Singapurju, na Japonskem, v Rusiji in prejšnjo nedeljo tudi v ZDA), s katerimi se je prebil v skupno vodstvo in se v njem še utrdil.

Za to naj bi bil v največji meri zaslužen nihče drug kot Niki Lauda, nekdanji šampion in zdajšnji predsednik nadzornega odbora pri Mercedesu, ki je angleškemu zvezdniku po preizkušnji v Spa-Francorchampsu »prepovedal« stike z življenjsko sopotnico Nicole Scherzinger na dirkališčih.

»Osredotoči se vendarle na šport ter med tistimi vikendi, ko imaš dirko, pozabi na prijateljico in psa (buldoga Roscoeja). V letošnji sezoni ju nočem več videti v boksih!« je povzdignil glas 65-letni Avstrijec, svetovni prvak v letih 1975, 1977 in 1984. Lauda je pač ocenil, da Hamiltonu prisotnost znane igralke in pevke, ki ga je dotlej bolj ali manj redno spremljala na dirkah, bolj škodi kakor koristi, ker naj bi bil v njeni navzočnosti manj zbran kot sicer.

In res; odkar Scherzingerjeve in Roscoeja ni več videti v Mercedesovi garaži, je Hamilton nepremagljiv. Bo zmago slavil tudi drevi v Sao Paulu, kjer bo sicer dirko – podobno kot pred tednom dni v Austinu – začel z drugega štartnega položaja, potem ko je bil v včerajšnjih kvalifikacijah za pičle 0,033 sekunde počasnejši od Rosberga?