Hamilton po nesreči: Kakšen idiot!

Lewis Hamilton je na drugem treningu za VN Avstralije zletel s steze, toda kljub temu bil zadovoljen z doseženim časom.

Objavljeno
15. marec 2013 14.47
Posodobljeno
15. marec 2013 15.30
AUTO-PRIX-AUS-F1-PRACTICE
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Melbourne - Na uvodnem dejanju pred začetkom nedeljske dirke formule ena je na obeh treningih v avstralskem Melbourne blestel Sebastian Vettel (Red Bull). Aktualni prvak je namreč dobil oba treninga in tako napovedal svoj pohod na že četrti zaporedni naslov.

Ljubitelji elitnega motošporta so z zanimanjem spremljali tudi nastop Lewisa Hamiltona, ki se po prestopu v Mercedes prav tako omenja kot eden od glavnih favoritov za naslov prvaka. Britanec je na prvem treningu dosegel četrti čas, na drugem pa je v devetem ovinku v preveliki želji, da bi se približal najboljšim zletel s steze, toda ob tem ohranil svoj dirkalnik praktično nedotaknjen.

Športni direktor Mercedesa Toto Wolff je priznal, da imajo še nekaj težav z dirkalnikom, ki pa bo v tej sezoni očitno zelo konkurenčen. »Sprva sem pomislil: Kakšen idiot! Toda, ko sem se vrnil v garažo, so mi pojasnili, da sem imel že pred odhodom na stezo na sprednjem delu dirkalnika odlomljen delček nosu in tako nesreča ni moja krivda. Dan lahko ocenim kot zelo dober,« je dejal 28-letni Hamilton in pohvalil tudi svojega moštvenega kolega Nica Rosberga, ki je imel na prvem treningu celo tretji čas.

Svetovni prvak iz leta 2008 je bil zadovoljen zlasti s hitrostjo dirkalnika in dejal, da je že zelo vznemirjen pred začetkom prve dirke v sezoni 2013. »Težko je napovedati naš domet v tej sezoni. Red Bull je kot ponavadi zelo hiter, tudi Ferrari deluje konkurenčno, blizu je tudi Lotus. Ne vem, kaj se dogaja z McLarnom, toda prepričan sem, da bodo hitro odpravili trenutne težave in bodo resen tekmec,« je še dodal Hamilton.