Haryanto prvi indonezijski dirkač v formuli ena

Manor Racing bo v prihodnji sezoni formule ena tekmoval z Nemcem Pascalom Wehrleinom in Indonezijcem Riom Haryantom.

Objavljeno
18. februar 2016 12.50
M. Ž.
M. Ž.

Berlin - Vodstvo dirkaškega moštva Manor Racing je razkrilo ime drugega dirkača, ki jih bo zastopal v prihajajoči sezoni formule ena. Poleg 21-letnega Nemca Pascala Wehrleina bo njihov dirkač tudi 23-letni Rio Haryanto, ki bo postal prvi Indonezijec v formuli ena.

Indonezijski dirkač je vodstvo ekipe prepričal s svojimi rezultati v tekmovanju GP2, v katerem je dobil tri dirke in v skupnem seštevku zasedel četrto mesto, zelo pomembno pa je bilo tudi dejstvo, da bo v ekipo pripeljal veliko denarja. Za njim namreč stoji Pertamina, državna naftna združba, ki bo v ekipo vložila več milijonov dolarjev.

»Prva dirka v Melbournu bo predstavljala prelomnico tako zame kot tudi tudi za mojo državo in navijače. Ob tem bi se rad zahvalil vsem, ki me podpirajo od začetka moje kariere. V tem letu sem dobil priložnost, da povrnem to zaupanje in predstavljam Azijo v formuli ena. Manor Racing je ekipa z odlično vizijo in ambicioznimi načrti,« je povedal Haryanto.

Lastnik ekipe Stephen Fitzpatrick je o novem članu moštva dejal: »Rio se z dirkanjem ukvarja od svojega šestega leta, je zelo vztrajen tako na dirkališču kot izven njega, v pretekli sezoni pa nas je zelo navdušil z rezultati v prvenstvu GP2. Ima veliko navijačev v Indoneziji, kar je dobro za našo ekipo in formulo ena. Sestavili smo mlado, uspeha lačno ekipo.«

Manor Racing bo tako novo sezono začel v povsem spremenjeni zasedbi. Lani sta za moštvo dirkala Britanec Will Stevens in Američan Alexander Rossi, ki nista osvojila točk.

Sezona svetovnega prvenstva se bo začela 20. marca v Melbournu.