Hayden bo izpustil dirko v Brnu

Ameriški motociklist Nicky Hayden bo zaradi padca na dirki v Indianapolisu manjkal na naslednji preizkušnji v Brnu.

tor, 21.08.2012, 16:12

Brno - Moštvo Ducatija je sporočilo, da bo njihov dirkač v razredu moto gp Nicky Hayden izpustil naslednjo preizkušnjo na Češkem. Ameriški motociklist namreč želi popolnoma okrevati po padcu v kvalifikacijah na prejšnji dirki v Indianapolisu, kjer je zaradi zlomljenih kosti v desni roki in pretresa možganov tudi izpustil štart.

Čeprav je dejal, da se počuti pripravljenega za dirko v Brnu, je Hayden menil, da bi bilo nespametno tvegati. »Težko mi je, ker moram izpustiti še eno dirko. Nimam sicer večjih težav, toda roka je še vedno precej otekla, nimam veliko moči. Poškodbe rok so kajpak najmanj ugodne za motocikliste,« je dejal.

»Zagotovo ne bi nastopil stoodstotno, če bi pretiraval in ponovno padel in znova tvegal kakšen zlom, posledično bi se lahko znašel še v večjih težavah. Še pomembnejša je glava. Ker sem bil nekaj časa v nezavesti še vedno čutim bolečine,« je Hayden priznal, da bo upošteval nasvet zdravnikov in se raje dobro pripravil za dirko v Misanu.

»Zame in za ekipo je najpomembneje, da čim prej okrevam in se vrnem čil in zdrav. Ni mi najbolj všeč, da ne me bo na dirko, toda mislim, da je v tem trenutku to prava odločitev,« je povedal dirkač Ducatija, ki v Brnu zanj ne bo iskal zamenjave. Zastopal ga bo tako le Valetino Rossi.


Povezane novice

Moto GP: Hayden ostaja pri Ducatiju
28. julij ob 09:53
Američan Nicky Hayden je podaljšal pogodbo z Ducatijem, italijanskim moštvom v razredu Moto Gp.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se