Hayden bo izpustil dirko v Brnu

Ameriški motociklist Nicky Hayden bo zaradi padca na dirki v Indianapolisu manjkal na naslednji preizkušnji v Brnu.
Objavljeno
21. avgust 2012 18.12
Indianapolis GP Motorcycle Racing
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Brno - Moštvo Ducatija je sporočilo, da bo njihov dirkač v razredu moto gp Nicky Hayden izpustil naslednjo preizkušnjo na Češkem. Ameriški motociklist namreč želi popolnoma okrevati po padcu v kvalifikacijah na prejšnji dirki v Indianapolisu, kjer je zaradi zlomljenih kosti v desni roki in pretresa možganov tudi izpustil štart.

Čeprav je dejal, da se počuti pripravljenega za dirko v Brnu, je Hayden menil, da bi bilo nespametno tvegati. »Težko mi je, ker moram izpustiti še eno dirko. Nimam sicer večjih težav, toda roka je še vedno precej otekla, nimam veliko moči. Poškodbe rok so kajpak najmanj ugodne za motocikliste,« je dejal.

»Zagotovo ne bi nastopil stoodstotno, če bi pretiraval in ponovno padel in znova tvegal kakšen zlom, posledično bi se lahko znašel še v večjih težavah. Še pomembnejša je glava. Ker sem bil nekaj časa v nezavesti še vedno čutim bolečine,« je Hayden priznal, da bo upošteval nasvet zdravnikov in se raje dobro pripravil za dirko v Misanu.

»Zame in za ekipo je najpomembneje, da čim prej okrevam in se vrnem čil in zdrav. Ni mi najbolj všeč, da ne me bo na dirko, toda mislim, da je v tem trenutku to prava odločitev,« je povedal dirkač Ducatija, ki v Brnu zanj ne bo iskal zamenjave. Zastopal ga bo tako le Valetino Rossi.