Idrijski boj za prvaka vse ostrejši

Na reliju v Novi Gorici, ki ga je doslej trikrat dobil Claudio de Cecco, jutri in v soboto diši po novi italijanski zmagi.

Objavljeno
10. september 2015 21.18
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Sezona DP v reliju se bo ta konec tedna nagnila v drugo polovico s četrto letošnjo dirko v Novi Gorici in okolici. V dosedanjih treh izvedbah se je zmage vselej veselil Italijan Claudio de Cecco, tudi letos je prvega favorita najti onstran meje: Umberto Scandola z vrhunsko specialko škodo fabio R5 pri 30 letih že velja za enega najprepoznavnejših obrazov italijanskega relija. Na seznamu prijavljenih je sicer 78 posadk, tudi večina najboljših slovenskih.

Idrijski troboj za naslov prvaka se bliža vrhuncu, vodilni Darko Peljhan ima namreč zgolj dve točki zaloge pred Rokom Turkom, branilec naslova Aleks Humar pa zaostaja še dodatne tri točke in pol, a bi bilo verjetno drugače, če uvodoma v Mariboru ne bi vpisal ničle. »Po izkušnjah sodeč nas čaka tehnična in hitra dirka. Lani je bilo v dežju zelo spolzko, na suhem asfaltu pa je bil oprijem že bistveno boljši,« poudarja Humar.

Turk se je nedavno vrnil iz Bolgarije, kjer je v Slivenu doživel prevračanje, a jeklenega konjička zadosti zgodaj spravil v red, da bo lahko prvič nastopil v Novi Gorici: »Pošteno smo zavihali rokave in peugeot bo pravočasno popravljen, upam pa, da mehanskih posledic prevračanja res ni.« Jutri s štartom ob 17.30 bosta na sporedu dve hitrostni preizkušnji Ravnica, v soboto - z začetkom ob 9. uri - še preostalih devet. Cilj bo ob 17.29 v Kromberku.