Kawasakiju zadnja zmaga, naslov Suzukiju  

Končana je sezona svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem motociklizmu, zadnjo dirko je dobila ekipa Kawasakija.

Objavljeno
20. september 2015 19.16
FRANCE-SPORTS/
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA
Marseille - Z dirko Bol d'Or v francoskem Le Castelletu se je končala sezona svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem motociklizmu. Zadnjo 24-urno preizkušnjo je dobila ekipa Kawasaki v postavi Gregory Leblanc/Matthieu Lagrive/Fabien Foret, naslov prvakov pa je osvojila ekipa Suzukija z Vincentom Philippom, Anthonyjem Delhallom in Etiennom Massonom.

Na zadnji od štirih preizkušenj sezone sta dirkala tudi dva slovenska motociklista. Uspešnejši je bil Janez Prosenik, član ekipe Flembbo, ki je s sovoznikoma Emilianom Beluccijem in Maximom Cudevillom končal na 11. mestu. Marko Jerman je s slovaško ekipo Maco in sovoznikom Anthonyjem dos Santosem končal na tri mesta nižje.

Zmagovita ekipa z Leblancom, Lagrivom in Foretom je  v 24 urah dirkanja nabrala 684 krogov, drugi so bili David Checa, Kenny Foray in Mathieu Gines (Yamaha) z dvema krogoma zaostanka, svetovni prvaki Philippe, Delhalle in Masson pa so na tretjem mestu zaostali sedem krogov. Prosenikova ekipa je imela na koncu 24 krogov zaostanka, Jermanova pa 37.

Kawasaki se je veselil že 14. naslova prvakov v tej kategoriji motošporta, za 37-letnega Philippa kot najuspešnejšega posameznika pa je to deveti naslov v različnih ekipah. Za Leblanca in Kawasaki je bil današnji uspeh že četrti zaporedni na tej dirki, ki pa se je v letošnji izvedbi po 16 letih na dirkališču Magny-Cours preselila v Le Castellet.