Krožne dirke spet na domačih tleh

Dirkaški vikend na poligonu Gaj v Cerkljah ob Krki.

sob, 03.06.2017, 12:00

Ljubljana – Avtomobilistično DP v krožno-hitrostnih preizkušnjah se vrača na slovenska tla. Potem ko so morali v prejšnjih sezonah naši vozniki po točke vselej na tuje, bosta dva od štirih dirkaških vikendov letos doma, na novozgrajenem poligonu Gaj ob letališču Cerklje ob Krki. Tamkajšnje prizorišče še ni povsem nared, a zadosti, da bo lahko gostilo dvodnevno prireditev z mednarodnim pridihom.

»Čeprav prva faza gradnje poligona še ni popolnoma pod streho, bi bilo odlaganje krstne prireditve zaradi interesa avtomobilističnega in motorističnega športa napačen korak,« je nedvoumen direktor Zveze za avtošport (AŠ 2005) Dagmar Šuster. Zveza je nedavno licencirala dvekilometrsko progo na ozemlju nekdanjega Mobikroga in tako prižgala zeleno luč za izvedbo športnih prireditev, odprta bo tudi za druge uporabnike.

Prireditelji so zadovoljni, da bodo dirkačem ponudili odlično, na novo dobro zaščiteno asfaltno progo, a v isti sapi ne skrivajo, da bo treba še precej truda, predvsem glede spremljajoče infrastrukture, da bo prizorišče dokončno nared. Drugi tekmovalni vikend sicer načrtujejo za 23. in 24. septembra.

Današnji program se bo s prostimi treningi začel ob 8.30, z dirkalnim delom ob 13. uri, slovenska vozila bodo šla na stezo uro pozneje, enako kot tudi v drugo v nedeljo. Na seznamu prijavljenih je 42 slovenskih in hrvaških imen, lanski šampionski naslov brani Gašper Dernovšek (renault twingo).

Povezane novice

Po uvodni ničli Turk mojstrsko do zmage
29. maj ob 10:00
Na reliju Fuchs Velenje Idrijčan v zmogljivem dirkalniku razreda R5 ponovil predlanski podvig.
Prijavi sovražni govor